
רוזלך קינמוןרוצים להגיד למישהו שהוא יקר לליבכם? אין דרך טובה יותר לעשות את זה מאשר להכין לו רוזלך. האמת, אולי יש - רוזלך לוטוס וקינמון![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (50-60 עוגיות):
למילוי:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים בזרם דק את המים ושמן הזית וממשיכים ללוש במהירות בינונית במשך כ-7 דקות, עד לקבלת בצק דביק, גמיש וחלק. לקראת הסוף מוסיפים את המלח. 2מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים עד הכפלת הנפח, בערך שעה. 3מוציאים את הבצק למשטח עבודה, מחלקים ל-4 כדורים ומשאירים על משטח מקומח להתפחה נוספת של בין חצי שעה לשעה. 4מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו. 5מרדדים את אחד הכדורים על משטח מקומח למלבן דק. 6מורחים את עלה הבצק בשכבת ממרח לוטוס, מפזרים סוכר חום ועליו קינמון. מהדקים מעט את הסוכר והקינמון עם הידיים ומגלגלים לרולדה. לבלוג של עדי -עדיקוש 7פורסים את הרולדה בסכין ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה. 8אופים 7-10 דקות, עד שהרוזלך מזהיבים בחלקם העליון – ובינתיים חוזרים על הפעולות עם חלק נוסף של הבצק. 9מוציאים מהתנור, מפדרים באבקת סוכר ומגישים חם. **רוצים להכין ולהקפיא? אפשר. אורזים את הרוזלך בקופסה אטומה או צנצנת מיד בצאתם מהתנור, ומכניסים למקפיא. כשרוצים להגיש מחממים 10 דקות ב-150 מעלות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |