
עוגת גןעוגת גן היא למעשה עוגת שוקולד קלה להכנה, טעימה ועצומה בגודלה, כזו שמכינים לגן כשלילד יש יום הולדת, ולכן כל הורה חייב להחזיק מתכון טוב כזה בארסנל. המתכון של עדיקוש לעוגת גן הוא לא טוב, הוא מעולה![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לעוגה (35-40 חתיכות):
לגנאש:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות (סטטי, חום עליון-תחתון). 2מקציפים את הביציםבמיקסרעד לקבלת קציפה בהירה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף תפוח. 3מוסיפים תוך כדי פעילות המיקסר את השמן, הקקאו, השוקולית, השמנת המתוקה והשמנת החמוצה וקורט מלח. 4מערבבים בנפרד את הקמח ואבקת האפייה. 5מתחילים להוסיף את הקמח והמים לסירוגין, ומערבבים רק עד שהבלילה אחידה. עוגת גן מקושטת|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל יפה גם בנטורל|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל6משמנים תבנית מלבנית גדולה של 30*40 ס"מ (או מרפדים בנייר אפייה), ומעבירים את הבלילה. 7אופים את העוגה כ-45 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. 8מוציאים ומכינים את הגנאש: מחממים במיקרו את השמנת והשוקולד בפולסים של 30 שניות, מוציאים ומערבבים. כשמתקבלת תערובת אחידה וחלקה מוזגים אותה על העוגה, ומשטחים בעזרת גב של כף כך שתכסה את העוגה במלואה. מצננים כשעה וחותכים לקוביות. לבלוג של עדי -עדיקוש ** לגרסת פרווה ממירים את השמנת המתוקה ואת השמנת החמוצה בשמנת מתוקה צמחית. את השמנת החמוצה אפשר להמיר גם במיץ תפוזים. ** אפשר לקשט את כל העוגה בסוכריות, או כל קובייה בקישוט אחר. ** העוגה תישמר3 ימיםבקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |