אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

לחמניות המבורגר

אומנם פסח רק נגמר אבל יום העצמאות כבר ממש מעבר לפינה - ועם כל האהבה שיש לנו לעל האש, האהבה שלנו לפחמימות שמה אותה בכיס הקטן. הלחמניות האלה הן ההזדמנות לשלב בין השתיים, ולעשות את זה הכי טעים שיש

|אוכל טוב, mako| פורסם07:13
לחמניות המבורגר (צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako)
צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako
Rating:4.246reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ל-15 לחמניות:

  • 1 ק"ג קמח
  • 40 גרם שמרים טריים
  • 4 כפות סוכר
  • 2 ביצים
  • שני שליש כוס שמן זית
  • 400 מ"ל מים פושרים
  • 1 כף מלח

לפני האפייה:

  • ביצה טרופה, להברשה
  • שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

1מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, שמרים וסוכר.

2מוסיפים את הביצים, שמן הזית והמים הפושרים בהדרגה וממשיכים לערבב, הפעם עם וו הלישה.

3לבסוף מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 10 דקות לפחות.

4מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים כשעה או עד הכפלת הנפח.

5מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל-15 יחידות שוות.

6מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור יפה ומסדרים על נייר אפייה באופן מרווח. מתפיחים שוב עד להכפלת הנפח.

7מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.

8מברישים את הלחמניות התפוחות בזהירות בביצה הטרופה, מפזרים שומשום ואופים 15-20 דקות או עד הזהבה מלאה.

לחמניות המבורגר - לחמנייה מקרובככה היא נראית מקרוב|צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, makoלחמניות המבורגר - ובפרופילובפרופיל|צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** הלחמניות במיטבן ביום ההכנה, אבל עוברות הקפאה מצוין.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il