אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

פזואלוס לפורים (ובכלל)

בגדול, בפורים עומדות בפני הציבור שתי אפשרויות מרכזיות: להכין אוזני המן, או להתענג על פזואלוס חמימים ופריכים, שבדיוק יצאו מהשמן. עכשיו שכל אחד יחשוב באיזה צד של ההיסטוריה הוא מעוניין להיות

|mako אוכל| פורסם08:36
פזואלוס (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
Rating:4.793reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לבצק פזואלוס (20-23 יחידות):

  • 500 גרם קמח
  • 4 ביצים
  • 5 כפות מים
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 1 כף חומץ

לטיגון:

  • ליטר וחצי שמן

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1לשים במיקסר את כל חומרי הבצק כ-10 דקות במהירות בינונית, עד שמתקבל בצק חלק אחיד וגמיש.

2עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לכשעה בטמפרטורת החדר.

פזואלוס עם אבקת סוכרפזואלוס אוהבים אבקת סוכר בשפע|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

>> מתכונים לאוזני המן

>> רעיונות למשלוח מנות

>> מתכונים לפורים

3מחלקים את הבצק ל-5-6 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה דק דק, הכי דק שאפשר. אם יש מכונת פסטה זה הכי נוח – מרדדים עד שלב 6; אם אין – מרדדים ידנית. זה דורש כוח אבל בהחלט אפשרי.

4חותכים כל יריעת בצק לרצועות ברוחב 4 ס"מ ובאורך של כ-30 ס"מ. בינתיים מחממים שמן בסיר רחב או מחבת (אם יש מדחום – צריך לטמפרטורה של 165-170 מעלות).

5מתחילים בטיגון: לוקחים רצועה אחת ומכסים את האחרות, שלא יתייבשו. נועצים את הקצה של הרצועה במזלג ומכניסים את הקצה לשמן (ביד אחת המזלג וביד השנייה שאר הבצק). כשהבצק מתנפח מעט ומתחילות להופיע בועות מגלגלים עוד חצי סיבוב מהבצק אל תוך השמן. מחכים שהבצק יתנפח ויופיעו בועות וכך ממשיכים עד שמסיימים את רצועת הבצק. מתקבלת מין ספירלה של בצק (ראו בסרטון).

6משחרירים בזהירות את המזלג וממשיכים לטגן עוד כ-2-3 דקות. מוציאים לנייר סופג.

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

פזואלוס - מקרובבוא תתקרב אלינו רק עוד טיפה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

7חוזרים על הפעולות האלה עם כל רצועות הבצק.

8מפזרים אבקת סוכר ואוכלים בהנאה אינסופית.

** רוצים לטבול את הפזואלוס בסירופ? מחממים בסיר כוס וחצי מים וכוס סוכר ומבשלים על אש בינונית עד לקבלת מרקם מעט צמיגי. מוסיפים מיץ מחצי לימון ומערבבים. טובלים את הפזואלוס בסירופ בזהירות, ומניחים על צלחת הגשה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il