
פזואלוס לפורים (ובכלל)בגדול, בפורים עומדות בפני הציבור שתי אפשרויות מרכזיות: להכין אוזני המן, או להתענג על פזואלוס חמימים ופריכים, שבדיוק יצאו מהשמן. עכשיו שכל אחד יחשוב באיזה צד של ההיסטוריה הוא מעוניין להיות![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לבצק פזואלוס (20-23 יחידות):
לטיגון:
לקישוט:
אופן ההכנה:1לשים במיקסר את כל חומרי הבצק כ-10 דקות במהירות בינונית, עד שמתקבל בצק חלק אחיד וגמיש. 2עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לכשעה בטמפרטורת החדר. פזואלוס אוהבים אבקת סוכר בשפע|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל3מחלקים את הבצק ל-5-6 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה דק דק, הכי דק שאפשר. אם יש מכונת פסטה זה הכי נוח – מרדדים עד שלב 6; אם אין – מרדדים ידנית. זה דורש כוח אבל בהחלט אפשרי. 4חותכים כל יריעת בצק לרצועות ברוחב 4 ס"מ ובאורך של כ-30 ס"מ. בינתיים מחממים שמן בסיר רחב או מחבת (אם יש מדחום – צריך לטמפרטורה של 165-170 מעלות). 5מתחילים בטיגון: לוקחים רצועה אחת ומכסים את האחרות, שלא יתייבשו. נועצים את הקצה של הרצועה במזלג ומכניסים את הקצה לשמן (ביד אחת המזלג וביד השנייה שאר הבצק). כשהבצק מתנפח מעט ומתחילות להופיע בועות מגלגלים עוד חצי סיבוב מהבצק אל תוך השמן. מחכים שהבצק יתנפח ויופיעו בועות וכך ממשיכים עד שמסיימים את רצועת הבצק. מתקבלת מין ספירלה של בצק (ראו בסרטון). 6משחרירים בזהירות את המזלג וממשיכים לטגן עוד כ-2-3 דקות. מוציאים לנייר סופג. לבלוג של עדי -עדיקוש בוא תתקרב אלינו רק עוד טיפה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל7חוזרים על הפעולות האלה עם כל רצועות הבצק. 8מפזרים אבקת סוכר ואוכלים בהנאה אינסופית. ** רוצים לטבול את הפזואלוס בסירופ? מחממים בסיר כוס וחצי מים וכוס סוכר ומבשלים על אש בינונית עד לקבלת מרקם מעט צמיגי. מוסיפים מיץ מחצי לימון ומערבבים. טובלים את הפזואלוס בסירופ בזהירות, ומניחים על צלחת הגשה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |