
איך מכינים פאי פקאן מושלם בבית? המתכון המלאקינוח קלאסי, אלגנטי וטעים שאפשר לבכות, עם בצק פריך, מלית קרמלית וריצוף של חצאי פקאן, בשביל הרושם. לא משנה אילו קינוחים נוספים יש על השולחן - פאי פקאן תמיד גונב את ההצגה. גרסה פשוטה למתחילים![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לקלתית (תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ):
למלית הפקאן:
אופן ההכנה:1מכינים קלתית: מעבדים את כל חומרי הקלתית במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים למקרר לשעה. 2מחממים תנור ל-220 מעלות, מצב סטטי, ומשמנים את התבנית בחמאה. 3מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב ומרדדים לעובי 4-5 מ"מ. מעבירים לתבנית כך שיכסה את התחתית והשוליים. 4מכינים מלית פאי פקאן: טורפים בקערה גדולה את המייפל, הסוכר החום, הסוכר הלבן, המלח והחמאה עד לקבלת תערובת חלקה. 5מוסיפים את הביצים והווניל ומערבבים היטב. 6מוסיפים את אגוזי הפקאן הקצוצים ומערבבים. 7מעבירים את המלית לתבנית ומסדרים את חצאי הפקאן למעלה בצורת מניפה. 8אופים 10 דקות, מנמיכים את החום ל-175 מעלות ואופים עוד 40-50 דקות. באמצע האפייה בודקים את העוגה: אם הקצוות מזהיבים מהר מדי מכסים את העוגה בנייר אפייה ועליו נייר אלומיניום (זהירות שלא ייגע במלית, ואם הוא חייב לגעת משמנים אותו קודם מעט). העוגה מוכנה כשהמרכז מתייצב. מצננים לחלוטין. ** פאי הפקאן יישמר עד שלושה ימים סגור במקרר. אפילו בלי אפייה מקדימה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל באמת שכל אחד יכול|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכלבתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |