אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

גם עוגת שוקולד קלה יכולה להיות עונג צרוף

עוגת השוקולד הזאת, שהיא מהירה וקלה להכנה ואפילו שוקולד אין בה (רק בציפוי), היא ההוכחה הניצחת לזה שבשביל לתקתק משהו מתוק טעים ומנחם לא צריך יותר מקערה, מטרפה ו-10 דקות במטבח

|mako אוכל| פורסם08:30
עוגת שוקולד קלה ועסיסית (צילום: עדי קלינהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינהופר, mako אוכל
Rating:4.3125reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:

  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס סוכר חום בהיר
  • חצי כוס שמן
  • 1 כוס רוויון (אם אין, מערבבים בקערה כוס חלב ו-2 כפיות חומץ ומניחים בצד ל-10 דקות)
  • 2 כוסות קמח
  • שלושת רבעי כוס קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 1 כוס מים רותחים עם כפית קפה נמס

לגנאש:

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-165 מעלות.

2טורפים בקערה ביצים, סוכרים, שמן ורוויון.

3מוסיפים קמח, קקאו, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה וקורט מלח וטורפים היטב.

עוגת שוקולד קלה ועסיסית - לפני הקירורלפני הקירור|צילום: עדי קלינהופר, mako אוכל

4מוסיפים בזהירות את המים הרותחים עם הקפה בזרם דק ותוך כדי טריפה במטרפה.

5מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה ואופים כ-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.

6מוציאים את העוגה מאפייה ומכינים את הגנאש: ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמנת המתוקה בפולסים של 30 שניות. מערבבים אחרי כל פולס. טורפים היטב לקבלת תערובת אחידה.

7שופכים את הגנאש על העוגת ומניחים בצד לצינון מלא של לפחות כשעתיים (או פרק זמן קצר יותר במקרר).

עוגת שוקולד קלה ועסיסית - פרוסהעוגת שוקולד קלה ועסיסית - פרוסה|צילום: עדי קלינהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** העוגה נשמרת במקרר כ-5 ימים ובטמפרטורת החדר כ-3 ימים.

המתכון עלה לראשונה באוקטובר 2023

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il