
גם עוגת שוקולד קלה יכולה להיות עונג צרוףעוגת השוקולד הזאת, שהיא מהירה וקלה להכנה ואפילו שוקולד אין בה (רק בציפוי), היא ההוכחה הניצחת לזה שבשביל לתקתק משהו מתוק טעים ומנחם לא צריך יותר מקערה, מטרפה ו-10 דקות במטבח![]() צילום: עדי קלינהופר, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
לגנאש:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-165 מעלות. 2טורפים בקערה ביצים, סוכרים, שמן ורוויון. 3מוסיפים קמח, קקאו, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה וקורט מלח וטורפים היטב. לפני הקירור|צילום: עדי קלינהופר, mako אוכל4מוסיפים בזהירות את המים הרותחים עם הקפה בזרם דק ותוך כדי טריפה במטרפה. 5מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה ואופים כ-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. 6מוציאים את העוגה מאפייה ומכינים את הגנאש: ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמנת המתוקה בפולסים של 30 שניות. מערבבים אחרי כל פולס. טורפים היטב לקבלת תערובת אחידה. 7שופכים את הגנאש על העוגת ומניחים בצד לצינון מלא של לפחות כשעתיים (או פרק זמן קצר יותר במקרר). עוגת שוקולד קלה ועסיסית - פרוסה|צילום: עדי קלינהופר, mako אוכללבלוג של עדי -עדיקוש ** העוגה נשמרת במקרר כ-5 ימים ובטמפרטורת החדר כ-3 ימים. המתכון עלה לראשונה באוקטובר 2023 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |