
עוגת שיש ריבההיא פשוטה וידידותית להכנה, טעימה ממש ויפה. השיוש הוא בעצם ריבה (תבחרו את הסוג האהוב עליכם) ואם זה לא מספיק, יש למעלה גם שטרויזל. מפה לשם - לנו כבר ברור מה נכין בסופ"ש הזה![]() צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako |
המצרכים :ל-2 תבניות אינגליש קייק גדולות:
לשיש:
לשטרויזל:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות, מצב סטטי, ומשמנים את התבניות. 2מקציפים את הביצים במיקסר עם וו בלון במהירות נמוכה. 3מוסיפים בזרם דק, תוך כדי הקצפה, את הסוכר הלבן והסוכר החום. ממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה בהירה. 4ממשיכים בהקצפה ומוסיפים שמנת מתוקה וקמח לסרוגין – חצי מכמות השמנת, חצי מכמות הקמח, ואז את השמנת שנשארה ואת הקמח שנשאר. 5מוסיפים את אבקת האפייה והמלח ומערבבים רק עד איחוד. 6מוזגים את הבלילה באופן שווה בין התבנית (ממלאים עד שני שלישים מגובה התבנית). 7מניחים בכל תבנית 4 כפות ריבה גדושות ומערבבים היטב בעזרת סכין ליצירת צורת שיש. 8אופים את העוגות 30 דקות, ואז מכינים את השטרויזל: טוחנים במעבד מזון אבקת סוכר, קמח וחמאה לקבלת תערובת פירורית. מפזרים את הפירורים על העוגות בנדיבות ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות (או עד שקיסם שננעץ בהן יוצא עם פירורים לחים). 9מוציאים, מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. עוגת שיש עם ריבה|צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, makoלבלוג של עדי -עדיקוש ** העוגה מתאימה לשתי תבניות אינגליש גדולות או ל-3 רגילות. ** העוגה תישמר כ-4 ימים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה היטב. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |