
חלת מפתחבשבת הראשונה שאחרי פסח נהוג להכין חלה בצורת מפתח. היא ידועה כסגולה למזל טוב ולפרנסה, ובהכנתה אנחנו מתפללים שייפתחו לנו שערי שמים למזל, פרנסה ושפע. אלה כל השלבים להכנת חלת מפתח בבית |
חלת מפתח היא חלה מיוחדת שנהוג להכין בסוף השבוע הראשון אחרי פסח. חלת המפתח נחשבת כסגולה לפרנסה טובה ולברכה, ויש הרואים בה גם סגולה לבריאות, שלום, זיווג ופריון. החלה היא למעשה המפתח לשערי השמיים. מתי מכינים חלת מפתח?השנה, בשנת 2025, נכין את חלת המפתח בתאריך 25.4. לחלת המפתח יש גרסאות שונות. בגרסה הזו יצרתי צמה וסגרתי אותה בצורת טבעת, ואליה צירפתי צמה נוספת ארוכה. כ"שיניים" של המפתח משמשות שתי חלות קטנטנות. את כל הצמות אפשר להכין מ-3, 4 או 6 רצועות – במתכון הזה השתמשנו ב-3 רצועות לכל צמה. המצרכים :
אופן ההכנה:1מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר. מחברים וו לישה ומתחילים ללוש, תוך הוספת הביצים והשמן. 2מוסיפים כוס וחצי של מים, בהדרגה. אם יש צורך מוסיפים עוד מים, לאט לאט, עד לקבלת בצק מעט דביק (אצלי זה בדרך כלל כוס ושלושת רבעי מים). 3ממשיכים בלישה ומוסיפים את המלח. לשים את הבצק 10 דקות נוספות ללא הפסקה, לא פחות (זמן הלישה מאוד חשוב), עד לקבלת בצק אחיד, מעט דביק ולא יבש. לפני האפייה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל4מעבירים את הבצק לקערה, משמנים במעט שמן קנולה ומכסים במגבת להתפחה של שעה לפחות, עד הכפלת הנפח, בטמפרטורת החדר. 5מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים ל-6 כדורים של 140 גרם כל אחד, ועוד 6 של 70 גרם כל אחד. 6יוצרים רצועות מכל הכדורים ומקמחים אותן קלות. קולעים שתי צמות גדולות (3 רצועות) ושתיים קטנות (3 רצועות). לא מהדקים, כדי שיהיה לבצק מקום לתפוח. 7מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומרכיבים עליה את כל הצמות לחלה בצורת מפתח: מסובבים את אחת הצמות הגדולות סביב רינג או צלחת ליצירת טבעת, ומחברים אליה את הצמה הארוכה השנייה בעזרת מים או ביצה טרופה. מחברים את שתי החלות הקטנות שישמשו כ"שיניים" של המפתח (ראו בסרטון). 8מברישים את החלה במעט שמן קנולה כדי למנוע התייבשות, מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה או יותר, עד הכפלת הנפח. 9מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו. 10אחרי שהחלה תפחה מברישים אותה בביצה טרופה, מחכים 5 דקות ומברישים בשכבה נוספת. 11מפזרים שומשום או פרוסות שקדים ואופים כ-30 דקות. מוודאים שהחלה אפויה בתחתית, מוציאים מהתנור ומכסים במגבת. אפשר לצפות בשומשום|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל ואפשר לצפות בפרג. חלת מפתח|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי -עדיקוש * נשאר בצק? הכינו ממנו לחמניות. המתכון עלה כאן לראשונה באפריל 2022 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |