אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

סהרוני שקדים

עוגיות שקדים חמאתיות בגודל המושלם. יש שקדים טחונים בפנים, שקדים פרוסים ופריכים בחוץ וטעם ממכר, אז לא פלא שאי אפשר לעצור אחרי אחת

|אוכל טוב, mako| פורסם06:55
סהרוני שקדים מקרוב יותר (צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako)
צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako
Rating:4.4133reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-25 סהרונים:

  • 200 גרם חמאה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 230 גרם (כוס ושני שליש) קמח לבן
  • רבע כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח

לציפוי:

  • חלמון מהול בכף חלב
  • 100 גרם שקדים פרוסים
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר את כל החומרים לבצק (חמאה, אבקת סוכר, שקדים טחונים, קמח, אבקת אפייה ומלח), מחברים וו גיטרה ומערבבים עד קבלת בצק אחיד וחלק.

2עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך שעה.

3מחממים תנור ל-170 מעלות ומתחילים במלאכת עיצוב הסהרונים: מחלקים את הבצק ל-25 חתיכות, מכל חתיכה יוצרים נחש בצק ומעצבים בצורת חצי ירח.

4מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים (העוגיות מתרחבות מעט במהלך האפייה).

5מברישים כל עוגייה במעט חלמון עם חלב.

סהרוני שקדים לפני אפייהסהרוני שקדים לפני אפייה|צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako

6מניחים את השקדים הפרוסים בצלחת רחבה, לוקחים בזהירות עוגייה ומניחים את הצד המוברש על השקדים הפרוסים כך שידבקו לבצק. אם יש צורך - מהדקים מעט עם הידיים.

7חוזרים על הפעולה עם כל העוגיות, מניחים בחזרה על נייר האפייה מבלי לצופף את העוגיות, ומכניסים לאפייה כ- 15 דקות, עד שהן קצת מזהיבות.

סהרוני שקדיםסהרוני שקדים|צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako

8לאחר האפייה מפזרים בנדיבות אבקת סוכר ומניחים לצינון בצד כחצי שעה (אחרי חצי שעה של התייצבות ניתן לארוז בקופסא).

* את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

המתכון עלה לראשונה בספטמבר 2022

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il