
סהרוני שקדיםעוגיות שקדים חמאתיות בגודל המושלם. יש שקדים טחונים בפנים, שקדים פרוסים ופריכים בחוץ וטעם ממכר, אז לא פלא שאי אפשר לעצור אחרי אחת![]() צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako |
המצרכים :ל-25 סהרונים:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר את כל החומרים לבצק (חמאה, אבקת סוכר, שקדים טחונים, קמח, אבקת אפייה ומלח), מחברים וו גיטרה ומערבבים עד קבלת בצק אחיד וחלק. 2עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך שעה. 3מחממים תנור ל-170 מעלות ומתחילים במלאכת עיצוב הסהרונים: מחלקים את הבצק ל-25 חתיכות, מכל חתיכה יוצרים נחש בצק ומעצבים בצורת חצי ירח. 4מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים (העוגיות מתרחבות מעט במהלך האפייה). 5מברישים כל עוגייה במעט חלמון עם חלב. סהרוני שקדים לפני אפייה|צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako6מניחים את השקדים הפרוסים בצלחת רחבה, לוקחים בזהירות עוגייה ומניחים את הצד המוברש על השקדים הפרוסים כך שידבקו לבצק. אם יש צורך - מהדקים מעט עם הידיים. 7חוזרים על הפעולה עם כל העוגיות, מניחים בחזרה על נייר האפייה מבלי לצופף את העוגיות, ומכניסים לאפייה כ- 15 דקות, עד שהן קצת מזהיבות. סהרוני שקדים|צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako8לאחר האפייה מפזרים בנדיבות אבקת סוכר ומניחים לצינון בצד כחצי שעה (אחרי חצי שעה של התייצבות ניתן לארוז בקופסא). * את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר. לבלוג של עדי -עדיקוש המתכון עלה לראשונה בספטמבר 2022 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |