מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

מק אנד צ'יז בספל

רעבים כמו זאבים ורוצים את האוכל שלכם עכשיו ומיד? במתכון הזה מערבבים כמה מרכיבים בספל, מכניסים למיקרו - ומקבלים ארוחת בזק מושחתת של פסטה וגבינות ברוטב סמיך ונהדר

|mako אוכל| פורסם11:06
מק אנד צ'יז בספל (צילום: Holly Vegter, ShutterStock)
צילום: Holly Vegter, ShutterStock

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (1 מנות):

  • שליש ספל פסטה (בערך 50 גרם, תלוי בגודל הספל)
  • שלושת רבעי כוס מים (בערך 180 מ"ל)
  • 4 כפות חלב
  • חצי כפית קורנפלור (לא לוותר - זה מה שקושר את הרוטב ומסמיך אותו)
  • 4 כפותגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)מגורדת, עדיף צ'דר לבנה או כתומה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1מכניסים את הפסטה והמים לספל גדול שמתאים לחימום במיקרוגל ומחממים 4-5 דקות (תלוי בעוצמת המיקרו). אפשר באמצע לעצור ולערבב, כדי להבטיח שהפסטה לא תידבק לספל.

>> מתכונים לאוזני המן

>> מתכונים לפורים

>> רעיונות למשלוח מנות

2מערבבים היטב, ומפעילים את המיקרו לעוד דקה. בשלב הזה הפסטה אמורה להיות מוכנה בדרגת אל דנטה.

3מוציאים את הספל בזהירות מהמיקרו (אמורים להישאר מעט מים בתחתית, לא להיבהל). מוסיפים את החלב, הקורנפלור וגבינת הצ'דר, מתבלים ומערבבים היטב.

4מחזירים למיקרו לעוד דקה וחצי, ומגישים.

מק אנד צ'יז במיקרומק אנד צ'יז במיקרו|צילום: Chudovska, ShutterStock

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il