אוכל
אוכל

לחמניות ממולאות חזה עוף בטריאקי

אם כבר הדלקנו תנור, למה שלא נסגור את כל הארוחה בתוך לחמנייה ודי? קבלו מתכון לעוף מוקפץ ברוטב טריאקי מתקתק - שעטוף בלחמנייה ביתית, טרייה וטעימה בטירוף. לזה אנחנו קוראים התייעלות

|mako אוכל| פורסם07:14
לחמניות ממולאות חזה עוף בטריאקי  (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.886reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

לבצק:

  • 3.5 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 3 כפות שמן זית
  • כוס ורבע מים
  • 1 כפית מלח

למלית:

  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 3 כפות שמן לטיגון
  • 300 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות דקות
  • רבע כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית פפריקה
  • 2 כפות רוטב טריאקי

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • שומשום

אופן ההכנה:

1מתחילים עם המילוי: מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את רצועות העוף ואת התבלינים היבשים ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את רוטב הטריאקי ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מסירים מהאש ומצננים.

2מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר. יוצרים גומה ושופכים לתוכה את השמן, המים והמלח. לשים היטב ביד או במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד רבע כוס מים. מניחים להתפחה בקערה משומנת מכוסה בניילון 40 דקות.

3מחלקים את הבצק ל-10 כדורים ומסדרים אותם על משטח מקומח. מרדדים כל כדור לעלה מלבני בעובי של סנטימטר, מניחים בקצה המלבן מהמלית ומגלגלים. מהדקים את הקצוות.

4מסדרים את הלחמניות על תבנית מרופדת נייר אפייה, מצפים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

5מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-30 דקות, עד להשחמה.

לבלוג של אינס שילת ואפיק -תיק אוכל

>> בפעם שעברה הכנו ניוקי עצומים אפויים בתנור

>> אבוי, מסתבר שאנחנו שותים את הקפה שלנו לא נכון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il