מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

צלי בקר עם פטריות וערמונים - השיטה המקוצרת

רוצים לזרז את הבישול של הצלי, ועל הדרך להשביח את טעמו וגם לעבות את הרוטב? הקדימו ובקשו מהקצב לפרוס לכם את הנתח, ותנו לו טיגון קצר בקמח לפני הבישול. זה כל הסוד: מהיר יותר, סמיך יותר, טעים הרבה יותר

|mako אוכל| פורסם10:08
צלי בקר עם פטריות - התמונה להמחשה בלבד (צילום:  hlphoto, ShutterStock)
צילום: hlphoto, ShutterStock

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • קילו וחצי בשר (טרי!) מספר 5, חתוך לפרוסות דקות (8-10 פרוסות)
  • 5 כפות קמח
  • מעט מלח
  • מעט שמן לטיגון

לרוטב:

  • שמן זית
  • 3 בצלים גדולים, מקולפים וחתוכים לרצועות
  • 5-6 שיני שום, פרוסות
  • מעט תימין
  • 2 סלסילות פטריות, פרוסות או חצויות (מומלץ לגוון בסוגים)
  • כוס יין לבן
  • 2 שקיות ערמונים בוואקום
  • כ-3 כוסות מים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את הקמח עם מעט מלח ומחממים שמן בסיר סוטאז' גדול.

2טובלים את נתחי הבשר בקמח מכל הכיוונים ומטגנים עד הזהבה (2-3 פרוסות בכל פעם). מוציאים לקערה.

3מוסיפים לסיר מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה עמוקה (זה חשוב - מכאן כל הצבע של הצלי).

>> מתכונים לסופגניות

>> מתכונים ללביבות

4מוסיפים שום, תימין ופטריות, שופכים פנימה את היין ומביאים לרתיחה.

5מוסיפים את הערמונים והמים ומביאים שוב לרתיחה.

6מתבלים ומכניסים בזהירות את נתחי הבשר.

7מבשלים כשעתיים על להבה בינונית.

8מגישים חם.

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il