
מרק קובה סלקמתכון מפורט לקובה סלק בדיוק כמו שצריך, עם טיפ מיוחד למרק אדום כדם, שמייתר את הצורך ברסק עגבניות או בפפריקה![]() צילום: רון יוחננוב, mako אוכל |
המצרכים :למעטפת:
למלית:
למרק:
אופן ההכנה:1המעטפת: מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה (אמור להתקבל בצק רטוב, עם שלוליות). מכסים ומניחים לחצי שעה לפחות (בהמשך, אם הבצק מרגיש יבש מדי, אפשר לטפטף עליו מעט מים). 2המילוי: מערבבים היטב את הבצל עם המלח והסוכר ומניחים לכמה דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול. 3מרטיבים את הידיים במים או בשמן ומגלגלים את התערובת לכדורים קטנים. אם השתמשתם בבשר טרי – אפשר להכניס אותם להקפאה קצרה, זה יקל על גלגול הקובות. אם השתמשתם בבשר שהיה קפוא אסור להקפיא אותו שוב. 4מגלגלים את הקובות: קורצים כדור קטן מבצק הסולת ומשטחים על כף היד למעין פיתה קטנה ועגולה בעובי דק ככל האפשר. 5מניחים במרכז העיגול שנוצר כף גדושה מהמלית או כדור בשר שגלגלתם מבעוד מועד, סוגרים את כף היד בעדינות כך שהבשר יישאר בתוך הבצק, מקרבים ומדביקים את הקצוות. 6מגלגלים בין הידיים כדי שהמעטפת תהיה אחידה, ומניחים על משטח משומן. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק. 7המרק: מחממים את השמן בסיר גדול ורחב, מוספים את הבצל ומטגנים להזהבה. 8מוספים את הסלרי, קוביות הסלק, הסלק הטחון והמים ומביאים לרתיחה. 9מכסים ומבשלים כחצי שעה, עד שהסלק מתרכך, ואז מוסיפים את הסילאן והלימון ומתבלים. 10מכניסים את הקובות לסיר ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות. רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |