
פשטידת ירקות עטופה בפרוסות חצילכמה פעמים אמרו לנו לא להסתכל בקנקן, ואנחנו פשוט לא לומדים. מזל שבמקרה הזה גם הקנקן וגם מה שיש בו טעימים לאללה: פשטידת תפוחי אדמה וירקות רכה וכיפית, במעטפת משודרגת של פרוסות חציל. צמחונים, זה היום שלכםאינס שילת ינאי|mako אוכל| פורסם02/10/1107:54 ![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם מתרככים, כחצי שעה. 2במקביל מסדרים את פרוסות החצילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, מתיזים ספריי שמן ואופים ב-180 מעלות כחצי שעה, עד שהחציל מתרכך ומשחים יפה. 3מועכים בקערה היטב את תפוחי האדמה. מוסיפים להם את שאר המצרכים מלבד החצילים. 4משמנים תבנית עגולה בשמן זית ומרפדים בחצילים הקלויים בצפיפות, כך שמסביב לתבנית נוצרים שוליים של חציל. שומרים 3-4 פרוסות חציל בצד. ממלאים את מסת הפשטידה בתבנית המרופדת חציל וסוגרים את קצוות החציל מעל. משתמשים בפרוסות שהשארנו בצד לכיסוי מושלם של התבנית. 5אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה. לאחר האפייה הופכים את הפשטידה על צלחת כך שהחלק התחתון הופך לעליון, מקשטים בפרוסות שקדים קלויות ומגישים. לבלוג של אינס שילת ואפיק -תיק אוכל >>בפעם הקודמת הכנו ירקות צלויים שנושנשו במהירות הבזק>> וככה מכינים סוכריות על מקל לגמרי לבד![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |