אוכל
אוכל

פשטידת ירקות עטופה בפרוסות חציל

כמה פעמים אמרו לנו לא להסתכל בקנקן, ואנחנו פשוט לא לומדים. מזל שבמקרה הזה גם הקנקן וגם מה שיש בו טעימים לאללה: פשטידת תפוחי אדמה וירקות רכה וכיפית, במעטפת משודרגת של פרוסות חציל. צמחונים, זה היום שלכם

|mako אוכל| פורסם07:54
פשטידת ירקות  (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.123reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ:

  • 3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • 2 חצילים גדולים, פרוסים לאורך
  • 2 קישואים או זוקיני, מגוררים וסחוטים מנוזלים
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 ביצים
  • חצי כפית מלח
  • כף אבקת מרק
  • מעט פלפל שחור
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • רבע כוס פטרוזיליה קצוצה

לקישוט:

  • שקדים פרוסים, קלויים

אופן ההכנה:

1מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם מתרככים, כחצי שעה.

2במקביל מסדרים את פרוסות החצילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, מתיזים ספריי שמן ואופים ב-180 מעלות כחצי שעה, עד שהחציל מתרכך ומשחים יפה.

3מועכים בקערה היטב את תפוחי האדמה. מוסיפים להם את שאר המצרכים מלבד החצילים.

4משמנים תבנית עגולה בשמן זית ומרפדים בחצילים הקלויים בצפיפות, כך שמסביב לתבנית נוצרים שוליים של חציל. שומרים 3-4 פרוסות חציל בצד. ממלאים את מסת הפשטידה בתבנית המרופדת חציל וסוגרים את קצוות החציל מעל. משתמשים בפרוסות שהשארנו בצד לכיסוי מושלם של התבנית.

5אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה. לאחר האפייה הופכים את הפשטידה על צלחת כך שהחלק התחתון הופך לעליון, מקשטים בפרוסות שקדים קלויות ומגישים.

לבלוג של אינס שילת ואפיק -תיק אוכל

>>בפעם הקודמת הכנו ירקות צלויים שנושנשו במהירות הבזק
>> וככה מכינים סוכריות על מקל לגמרי לבד
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il