מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פסטה ללא גלוטן - בלי מכונת פסטה

3 מרכיבים, כמה דקות של עבודה, מערוך וגלגלת - זה כל מה שאתם צריכים בשביל להתפנק עם פסטה ביתית מעולה ונטולת גלוטן. החיסרון היחיד, שהוא גם יתרון: צריך לאכול אותה מיד

|mako אוכל| פורסם07:29
פסטה ללא גלוטן (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 160 גרם קמח שקדים
  • 160 גרם קמח טפיוקה
  • 2 ביצים שלמות גודל M
  • 2 חלמונים

אופן ההכנה:

1מערבבים את הקמחים בקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז.

2שופכים פנימה את הביצים והחלמונים ומתחילים לערבב בכף עץ. במהלך הערבוב ייווצרו גושים, וייתכן שתרגישו שהבצק יבש מדי, אבל אל דאגה – הלחות של הביצים תפתור את הבעיה.

3לשים את הבצק 3-5 דקות, עד שהוא חלק ומבריק, ומניחים לחצי שעה במקרר.

4מקמחים משטח עבודה בקמח טפיוקה ומרדדים את הבצק לעלה דק ככל האפשר.

5חותכים את הבצק המרודד לרצועות באורך 5 ס"מ (הכי קל בעזרת גלגלת), ובינתיים מביאים לרתיחה סיר של מי מלח.

6מבשלים את הפסטה 3-5 דקות, עד שהיא צפה, ומעבירים לרוטב.

* במקום 2 ביצים ועוד 2 חלמונים אפשר להשתמש ב-3 ביצים.

* את הפסטה הזו לא ניתן להכין מראש ואז לייבש ולאחסן, כי היא תישבר. מכינים ומיד אוכלים.

* רון יוחננוב הוא בעל קבוצת הפייסבוקמבשלים ואופים עם רון יוחננוב.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il