שנת הלימודים האקדמית שנפתחת ממש תכף תהיה שונה מאלה שקדמו לה, ולא לטובה. מצב רציני שרובה לא יתקיים בכלל בין כותלי האוניברסיטה, אבל זה לא אומר שהאתגרים הסטודנטיאליים הנלווים הולכים להיעלם. פתיחת הלימודים באוניברסיטאות ובמכללות בדרך כלל מבשרת גל של יציאה של צעירים מבית הוריהם, וכל עוד יש סגר - גם בלי אפשרות לחזור. אז לטובת כל אלה שמיד ייאלצו לבשל לעצמם, ואפילו קופסאות מההורים כנראה לא יקבלו – איגדנו את עצות הבישול הכי חשובות למתחילים.

  1. הצטיידו בנותני טעם. אתרו את הסופר הקרוב לביתכם וערכו קנייה של שמן זית, רוטב סויה ותבלינים בסיסיים כמו פפריקה, כמון, אורגנו וכמובן מלח ופלפל.
    מזווה, פותחת (צילום: photka, shutterstock)
    צילום: photka, shutterstock


  2. ירקות שתמיד כדאי שיהיו לכם בהישג יד: שום ובצל (כלל ברזל: כל מאכל שמתחיל בטיגון של בצל יוצא טעים). מתקדמים יכולים להחזיק גם ג'ינג'ר, עגבניות מרוסקות באיכות טובה וחלב קוקוס.
    שיני שום (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
    שיני שום | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל


  3. מבחינת כלים, ציוד הבישול ההתחלתי שלכם צריך לכלול סכין חדה, קרש חיתוך, סיר, מחבת ותבנית אפייה. את כל יתר הדברים תוכלו לרכוש בהמשך.
  4. אל תלכו לסופר על בטן ריקה - כי אז תקנו הרבה מעבר למה שתכננתם.

  5. קנו אריזות גדולות של מוצרים יבשים כמו אורז, פסטה או עדשים. זה יצא הרבה יותר זול, ואם יש בבית אורז את תמיד יהיה מה לאכול.
    עדשים, פותחת (צילום: Africa Studio, shutterstock)
    צילום: Africa Studio, shutterstock


  6. קודם כל, תלמדו להכין דברים בסיסיים, כמו סיר אורז או פתיתים. כאן תמצאו את כל המתכונים למתחילים שכדאי להצטייד בהם, מחביתה ועד ממולאים.

  7. מתכונים הם התחלה טובה, אבל לא חייבים להישאר נאמנים להם. אם אתם רוצים לפתח עצמאות וביטחון עצמי במטבח, תרגישו בנוח גם לאלתר.

  8. פסטה, פסטה ופסטה - יש לא מעט מתכוני פסטה שכדאי לכם לאמץ בתור התחלה, כמו פסטה בולונז, לזניה פשוטה ופסטה עם פטריות ושמנת.
    לזניה לילדים (צילום: Cesarz, ShutterStock)
    לזניה לילדים | צילום: Cesarz, ShutterStock


  9. אל תקנו מוצרים חתוכים מראש כמו גזרים חתוכים או גבינה מגוררת. עדיף לגרד או לקצוץ מצרכים טריים בעצמכם.

  10. כשמבשלים "מהראש" קל מאוד לבשל בריא. הדוגמה הכי טובה? פשוט תזרקו כמה ירקות לתנור עם מעט שמן זית ומלח. אתם תופתעו לגלות איזה אנטיפסטי טעים ובריא ייצא לכם.
    אנטיפסטי לעצלנים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
    אנטיפסטי לעצלנים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל


  11. תלמדו להשתמש בציוד שלכם בצורה הטובה ביותר. למדו איך בדיוק פועלות הכיריים ומה אומר כל מצב אפייה בתנור. זה יכול לחסוך לכם כמה טרגדיות קולינריות לא נעימות.
    תנור אפייה (צילום: Shutterstock)
    תנור אפייה | צילום: Shutterstock


  12. כדי להימנע מלחץ, בעיקר בתקופות עמוסות של מבחנים ועבודות הגשה, תכננו את הארוחות שלכם למהלך השבוע כבר ביום שבת או לכל המאוחר בראשון. ככה תחסכו הרבה זמן, ולא פחות חשוב - גם כסף ואת הפיתוי להזמין אוכל.