מה הדבר הכי עצוב שיכול לקרות לסלט כרוב? יודעים? שנגיד לכם? התשובה היא כמובן שלולית הנוזלים שנקווית בתחתיתו אחרי שהוא עומד זמן מה - ואנחנו לא מדברים על שבוע אלא על פרק הזמן הקצר שעובר בין הכנתו להגשתו לשולחן.

עז תלם, בעל הבלוג The Kitchen Coach ואדם שיודע דבר או שניים או מיליון על ירקות, נדרש לבעיה הזו כבר מזמן: המלח שברוטב מושך החוצה את הנוזלים שבכרוב, והתוצאה היא היקוות נוזלים לא אסתטית על הצלחת (בצירוף עלי כרוב סמרטוטיים). אז מה עושים? 

הסוד לסלט כרוב מוצלח - השריה במלח

כשמכינים חצילים זה כבר חלק מהשגרה: קודם כל מפזרים עליהם מלח, מניחים להם להגיר נוזלים ושוטפים - אחר כך אפשר להתחיל בהכנות. כולם יודעים שככה מקובל, ואף אחד לא עושה מזה עניין. אז אותו הדבר ממש, אומר עז תלם, נכון גם לגבי כרוב - ולא משנה אם הוא ירוק או אדום. אם לפני הכנת הסלט תערבבו את רצועת הכרוב עם קצת מלח, תקבלו ירק פחות נוקשה ויותר גמיש, שלא מגיר נוזלים ועל הדרך גם מתובל פיקס מראש. מבחינת כמויות - משהו כמו כפית וחצי של מלח תספיק לראש בינוני של כרוב, רק אל תשכחו לשטוף אחרי.

כאן תוכלו לקרוא עוד על זה, פלוס מתכון מעולה של עז תלם לסלט כרוב ומיונז מנצח.

קולסלואו (צילום: Anna Hoychuk, Shutterstock)
קולסלאו. אפשר גם בלי השלולית שנקווית לכם תמיד בקרקעית | צילום: Anna Hoychuk, Shutterstock

ניסיתם? ספרו לנו איך יצא!