אתר Food&Wine ערך רשימת המלצות של שפים מוכרים שסיפרו מה הם נוהגים להקפיא. אנחנו מצאנו ברשימה הזאת כמה הפתעות, ואנחנו בטוחים שגם אתם תמצאו.

דוריטוס

מוזר ככל שזה יישמע, אם אתם מתכננים ערב של דוריטוס ומטבלים (ואנחנו באופן אישי תמיד קצת מתכננים ערב כזה) – כדאי להקפיא את הדוריטוס. קודם כל הם שומרים על הטריות והקראנץ' זמן ארוך יותר כשהם נשמרים בהקפאה, אבל חשוב מכך – הם אשכרה טעימים כשהם קרים-קרים, ישר מהפריזר.

דוריטוס אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
דוריטוס! במקפיא! | צילום: Shutterstock

חמאה

דרך מצוינת לשמור חמאה היא בהקפאה, ורגע לפני שאתם אומרים "מה, אבל איך נחתוך אותה?" – הנה התשובה: חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומכניסים לשקית אטומה לפני ההקפאה. משתמשים בכמות שצריכים, ואת השאר משאירים במקפיא. עכשיו רק נשאר לכם להשיג חמאה.

בלילה לעוגה

תתפלאו, אבל זה עובד – לפחות כשמדובר בבלילות של עוגות בחושות. שני דברים שחשוב לזכור: הראשון הוא לערבב היטב את הבלילה אחרי ההקפאה ולפני האפייה, כדי לתת לגלוטן לעבוד; השני הוא שאם הבלילה מכילה חלבונים מוקצפים זה לא יעבוד - המרקם ייהרס והעוגה לא תתפח.

פסטו (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
פסטו. מחזיק ים זמן בהקפאה | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

פסטו וצ'ימצ'ורי

מדובר בשני רטבים שכמות קטנה מהם יכולה להטיס מנה למעלה, אבל כמעט תמיד אין לנו מצרכים (או סבלנות) להכין אותם רק בשביל השדרוג הקטנטן הזה. חדשות טובות: הם נשמרים מצוין בהקפאה, ואתם יכולים להכין כמות גדולה מהם, להקפיא במגש של קוביות קרח ואז להעביר את הקוביות לשקיות אטומות ולהשתמש בכמה שצריך מתי שצריך. הם נשמרים היטב לכ-10 חודשים!

לחם שום

אם בסעיף למעלה הזכרנו רטבים שיכולים להרים לשלל מנות, אז לחם שום יכול בכיף להרים לכל ארוחה כמעט. פשוט תפשירו אותו, ללחם שום יש כוח על שגורם לו לחזור לחיים בצורה מושלמת.

אטריות אודון

בסופרמרקטים ברחבי אסיה תמיד תמצאו במקפיא אטריות אודון מוכנות לשימוש. אז מסתבר שזה לגמרי קורה גם במקפיא הפרטי (ולמה לא, בעצם?). פשוט תשמרו את האטריות במקפיא ותוסיפו לציר עם שלל תוספות (או פשוט שאריות שיש לכם בבית) ורוטב סויה – ככה עושים מרק אסייתי אמיתי.

עוגה

זה נשמע חובבני, אבל האמת היא שזה טיפ של מקצוענים, כאלה שמרימים ארוחות מושקעות ומדוקדקות לפרטי פרטים במטבח הביתי ובחיי היומיום, ופשוט לא תמיד נשאר להם זמן (וכוח) להכין קינוח. עוגה פשוטה במקפיא סוגרת פינה. ואם יש גם גלידה, קצפת או פירות – אז בכלל הסתדרתם.

עוגת שוקולד בתנור (צילום: shutterstock By Tudoran Andrei)
הפשרתם עוגה לאורחים? זה רק אומר שהשקעתם המון בבישולים | צילום: shutterstock By Tudoran Andrei

פרוסות אבוקדו

אוקיי, אנחנו מודים שזה נשמע מוזר, אבל חייבים להגן על הטיפ הזה ולציין שהוא הגיע יד ראשונה מהשף של מלון ארבע העונות בוושינגטון, לא פחות. הבן אדם יודע דבר או שניים על אוכל ואחסונו – והוא שומר אבוקדו פרוס, ובהקפאה – נכון תמיד להכנת שייק או סמותי.

מצרכים לגספצ'ו

שימו לב, הכוונה היא למצרכים של הגספצ'ו, לא למרק עצמו. מסתבר שלהקפאה יש אפקט דומה על ירקות לזה של הרתחה, מה שמניב טעמים חזקים יותר, אפילו אם הירקות לא בשיאם.

אגוזים וזרעונים

מומלץ לשמור את כל האגוזים בשקיות זיפר אטומות, בהקפאה. ההקפאה מונעת מהשמנים שבאגוזים להרקיב, והאגוזים לא מקבלים טעם רע.

מדריך קינואה - אגוזים (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
מכירים את הטעם המוזר של אגוזים לא טריים? אז ככה תימנעו ממנו | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

אורז, קמח תירס וגריסים

אם אתם שפים אמיתיים שקונים אורז וקמח תירס מהשקים הגדולים בשווקים ולא באריזות הניילון בסופר - אתם יודעים מה אתם עושים, וכדאי לכם לשמור אותם בהקפאה. גם כשהם יוצאים מהמקפיא שפים נשבעים שהם יותר טובים מהמוצרים היבשים והמנוילנים שיושבים על מדפי הסופרמרקטים.

פצצות טעם מוקפאות

אנחנו מתכוונים, כמובן, לציר - ציר עוף מצומצם שנשמר במגש של קוביות קרח הוא כנראה אחד המאסטים אם אתם בשלנים מקצועיים. אין צורך לתפוס את כל מגשי הקרח בבית; אחרי שהקוביות קפואות אפשר להעביר אותן לשקית אטומה, ולהשתמש לפי הצורך (ותמיד יש צורך: פסטה, רוטב, תבשיל, קציצות – תמיד!).