רוב המתכונים לעוגיות שוקולד צ'יפס מכילים, פחות או יותר, את אותם המרכיבים – קמח, חמאה, ביצים, חומר מתפיח (סודה לשתייה ברוב המקרים), סוכר, מעט מלח ושוקולד. אבל אם תיתנו את אותו המתכון לשלושה אנשים שונים, תראו שייצאו לכם שלושה מגשי עוגיות שונים לחלוטין. הסוד הוא בשיטת ההכנה ובשלבים שעליכם להקפיד עליהם. ולפני שתשאלו בתגובות אם אפשר להחליף את החמאה במרגרינה – התשובה היא כן, אפשר. רק שאז ייצאו לכם עוגיות מרגרינה. אם אין לכם בעיה עם זה, גם לנו אין.

עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות ענקיות (צילום: אפיק גבאי, קפה נולה)
עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות. הדרך, זה מה שחשוב | צילום: אפיק גבאי, קפה נולה



1. השתמשו במרכיבים בטמפרטורה אחידה. עדיף בטמפרטורת החדר. זה אומר להוציא את החמאה והביצים (ואפילו את הסוכר, אם אתם מהאנשים ששומרים אותו במקרר/מקפיא) מבעוד מועד כדי שיצליחו להגיע לטמפרטורה של הקמח מהארון. קחו בחשבון שהחמאה לא צריכה להיות נוזלית (מומסת) או רכה יתר על המידה (כזאת שאתם נוגעים בה והיא מיד מתפרקת) אלא פשוט בטמפרטורת החדר. שימו עליה אצבע ותבינו.

2. מדדו כמו שצריך את החומרים היבשים. לא עם כוס חד פעמית ולא עם כלי למדידת נוזלים. השקיעו מקסימום 50 שקלים וקנו לעצמכם סט כוסות מדידה וסט כפיות מדידה. כמו כן, אל תדחסו את הקמח אל תוך הכוס, כי אז ייצאו לכם עוגיות יבשות ומתפוררות. גרפו את הקמח אל הכוס ויישרו בעזרת סכין את הגבעה שנוצרה, כך שתצא לכם מדידת כוס מדויקת.

מדידת קמח נכונה (צילום: עידית נרקיס כ"ץ)
ככה מודדים נכון קמח | צילום: עידית נרקיס כ"ץ



3. סוגי הסוכר. סוכר לבן יספק עוגיות קשות ופריכות, סוכר חום יספק עוגיות רכות ונימוחות (וגם ישפיע על הצבע הסופי של העוגיות). רוב המתכונים נותנים יחס של חצי סוכר לבן וחצי סוכר חום, אבל אתם מוזמנים לשחק עם הכמויות ולהגיע למרקם שאתם מעדיפים.

4. מלח. חבר'ה, לא לוותר על הקצת הזה, לא תאמינו איך הוא מאזן את המתיקות בצורה מושלמת.

5. שוקולד. נסו להשתמש בשוקולד איכותי, כזה שהייתם שמחים לנשנש. אתם יכולים אפילו לקצוץ טבלת שוקולד אהובה במקום להשתמש בסתם שוקולד צ'יפס זול. מותר גם לערבב כמה סוגי שוקולד, זה רק יוסיף לטעם.

עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס שוקולד עם חמאה (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מטבעות שוקולד. הייתם מנשנשים אותם סתם כך? אם התשובה היא כן, אתם רשאים להשתמש בהם בעוגיות | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב



6. אל תקציפו. אם אתם משתמשים במיקסר, לא כדאי להשתמש בוו המקציף שלו, כי אז העוגיות יתפחו באפייה, יצנחו ויקבלו קרום מוזר מבחוץ. השתמשו בוו הגיטרה (שלא לדבר על זה שאפשר להכין עוגיות שוקולד צ'יפס בלי מיקסר בכלל).

7. אל תעבדו את הבצק יותר מדי. מקרימים את החמאה והסוכר עד שלא רואים גבישי סוכר בתוך החמאה - כלומר רק עד שהם מתאחדים. כך גם עם הקמח – מעבדים רק עד שהתערובת מתאחדת. זה מספיק.

8. הקפידו על אחידות. לאפייה מושלמת, כדאי שהעוגיות שלכם יהיו באותו גודל. אז או שתשקיעו בגאדג'ט ייעודי לייצור עוגיות, או שתשתמשו בכף גלידה קפיצית כדי לקבל את אותה כמות בלילה בכל פעם. שימו לב - אם העוגיות לא יהיו שוות הן לא ייאפו בצורה שווה - מה שאומר שחלקן ייצאו קצת שרופות וחלקן לא אפויות מספיק.

עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס על הכף (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
כף גלידה קפיצית. חשובה לאחידות העוגיות | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב



9. צינון. נותנים לעוגיות להתקרר לחלוטין לפני שנוגעים בהן. זה חלק מתהליך האפייה והגיבוש שלהן. 

מתכון: עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות ענקיות

המרכיבים (18 מנות):
1/4 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
1 כוס חמאה רכה (220 גרם)
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס סוכר חום דחוס
1 כפית תמצית וניל אמיתי
2 ביצים
2 כוסות שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח.

3. מערבבים בקערה נפרדת את החמאה, שני סוגי הסוכר ותמצית הוניל לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

4. מוסיפים לתערובת ביצה אחת בכל פעם ומערבבים היטב בכל פעם עד להטמעה.

5. מקפלים את התערובת לתוך קערת הקמח. מוסיפים את חתיכות השוקולד צ'יפס.

6. יוצרים עוגיות בעזרת כף מיוחדת לעוגיות או פשוט כף גלידה, או קורצים בעזרת כוס מדידה מעוגלת של 1/4 כוס.

7. אופים 8-10 דקות (בודקים אחרי 8 דקות שהעוגיות לא נשרפות או מתייבשות).

8. ממתינים 2 דקות לאחר האפייה ולאחר מכן מעבירים את העוגיות לרשת לצינון מוחלט.

* שימו לב: אחרי 8 דקות העוגיות עדיין רכות, אך הן מתקשות באוויר הפתוח. 

המתכון באדיבות קפה נולה

>> בשבוע שעבר הכנו את הפירה המושלם
>> הצטרפו לתחרות הקאפקייקס שלנו!

>> רוצים 30% הנחה ב-The Cook Store? לחצו כאן