אוכל
אוכל

תבשיל זנב, ראש ועצמות עם קישואים

בשביל המתכון החגיגי הזה לא צריך המון עבודה, רק גיחה לקצב, רכישת בשר בקר ישראלי טרי, ואת שאר העבודה הבישול הארוך יעשה בשבילכם. הנתחים בתבשיל הזה לא יקרים, והתוצאה מרשימה, טעימה, משביעה ומפנקת ביותר

|mako אוכל| פורסם07:00
תבשיל זנב, ראש ועצמות עם קישואים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:3.876reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (7 מנות):

  • 1 וחצי ק"ג בשר ראש ולחי, נקיים חתוכים לפרוסות רחבות
  • 1 זנב שלם, חתוך למדליונים בין הסחוסים (הקצב יעשה את זה עבורכם)
  • 4-5 בצלים גדולים, שטופים, קלופים וחתוכים לשישיות
  • 4-5 כפות שומן בקר או שמן זית
  • 4 עצמות מעורבות - ברך וסוכר (גם 2 עצמות מח יתקבלו בברכה)
  • 5 קישואים (עדיפות לבלאדי קטנים ושלמים), חתוכים למדליונים
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

1מחממים סיר רחב בעל שוליים גבוהות לחום בינוני ומוסיפים שומן בקר או שמן זית.

2מוסיפים את נתחי בשר הלחי, הראש והזנב וצולים כ-15 דקות על אש בינונית. (יש להשחים את הבשר, ולא לשרוף).

איפה אפשר לקנות בשר ישראלי?

לעוד מתכונים עם בשר ישראלי

מתכונים לראש השנה

3מעבירים את נתחי הבשר לקערה גדולה ומניחים בצד.

4צולים בסיר את הבצלים כ-10 דקות ומקרמלים אותם.

תבשיל זנב, ראש ועצמות עם קישואיםיש יותר חגיגי מזה?|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

5מחזירים את נתחי הבשר לסיר, מוסיפים מבחר עצמות ומכסים אותם במים בטמפרטורת החדר. מוסיפים כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור ומביאים לרתיחה.

6. מנמיכים לבעבוע איטי, מכסים ובשלב הזה ומשאירים לבישול על להבה קטנה למשך כ-4 שעות או מעבירים לתנור שחומם ל-130 מעלות למשך כ-6 שעות.

7את הקישואים מוסיפים בשעה האחרונה של הבישול. (מומלץ להכין את התבשיל יום קודם)

תבשיל זנב, ראש ועצמות עם קישואיםאת העצמות מומלץ למצוץ ברעש|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

8לפני הגשה מביאים לבעבוע על סף רתיחה, מאזנים תיבול במלח ופלפל שחור ומגישים.

תגיות:בשר
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il