אוכל
אוכל

לב עגל בתבשיל גזרים ויין אדום

אנחנו כבר יודעים שמה שפשוט הוא גם לרוב הכי טעים, ובמקרה הזה הוא גם נח לכיס: משתמשים בנתחים טריים ישראליים וטובים, מוסיפים שורשים עם טעמים עמוקים, יין אדום ומתענגים על כל ביס

|mako אוכל| פורסם07:02
לב עגל בתבשיל גזרים ויין אדום (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.533reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 1.5 קילו לב עגל מבשר בקר ישראלי, נקי מגידים וחתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
  • מעט קמח לקימוח הנתח
  • 1כף מלח
  • 2 כפיות פלפל שחור גרוס
  • 5 כפות שמן זית
  • 3 גזרים, קצוצים גס
  • 3 בצלים פרוסים
  • 20 עלי רוזמרין טרי
  • 5 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1 בקבוק יין אדום יבש
  • 2 כפות דבש
  • חצי ליטר/ליטר מים

אופן ההכנה:

1מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל ומצפים את נתחי הלב.

2מחממים בסיר כבד 3 כפות שמן זית ומטגנים את הנתחים עד השחמה מכל הצדדים.

3מוציאים את נתחי הבשר למנוחה מחוץ למחבת, מוסיפים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הגזרים והבצלים עד השחמה.

4מוסיפים את הרוזמרין, הסלרי ואת רסק העגבניות ומטגנים דקה נוספת.

5מחזירים לסיר את נתחי הלב, יחד עם שאר החומרים (למעט המים) ומביאים לרתיחה. מצמצמים את היין ללא מכסה כ-5 דקות עד שהאלכוהול מתאדה.

6מוסיפים מים לשלושת רבעי מגובה הנתחים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים 3-4 שעות על אש נמוכה, עד שהבשר רך מאוד.

7מוסיפים את הפטרוזיליה, מבשלים עוד 2-3 דקות ומגישים חם.

איפה תמצאו בשר ישראלי טרי?

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il