mako
פרסומת

5 מתכוני בשר מושלמים לאירוח בסופ"ש

הם קלים וזריזים להכנה, אבל מרשימים חבל על הזמן: מינוט סטייק עם ביצה עין, רוסטביף פיקניה, מוקפץ אווזית, צלי שייטל וטאג'ין אוסובוקו. והכל, איך לא, מבשר ישראלי וטרי. ככה מארחים ברמה

mako אוכל
פורסם:
רוסטביף מנתח פיקניה
רוסטביף מנתח פיקניה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
הקישור הועתק

רוסטביף מנתח פיקניה

אנחנו יודעים, אצלכם רוסטביף מכינים מאנטרקוט, גג סינטה, אבל בדיוק בשביל זה אנחנו פה - בשביל ללמד אתכם דברים חדשים, שבמקרה הזה הם גם זולים יותר ולא פחות מוצלחים. הפיקניה תדרוש מכם מינימום של עבודה, וביחד עם שמן זית ומלח - זה הכל! - תניב צלי בשרי מעולה שכולם יבקשו את המתכון שלו.

מינוט סטייק אנד אגס
מינוט סטייק אנד אגס|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מינוט סטייק אנד אגס ישראלי

מנה יפהפייה ומרשימה, שהחלק הכי מורכב בהכנה שלה הוא לקצוץ את סלט הירקות שבא ליד. פלאנק סטייק מבשר בקר ישראלי טרי שמטגנים ממש צ'יק צ'ק ומגישים עם ביצי עין, סלט קצוץ וטחינה ירוקה. הישראליות במיטבה.

מוקפץ אטריות אורז
מוקפץ אווזית ואטריות אורז|צילום: מועצת הבקר, mako

מוקפץ מנתח אווזית

האווזית שמגיעה מבקר ישראלי טרי ואיכותי היא נתח רזה מאוד, כך שמי רוצה להרגיש את טעמו הבשר כמעט בלי השומן – זה הנתח בדיוק בשבילו. ההמלצה שלנו: הקפיצו פרוסות של אווזית עם אטריות אורז ופטריות, ותקבלו מנה חגיגית ויפה שממש לא נעים כמה מעט עבודה היא דרשה.

צלי שייטל בשום ורוזמרין
צלי שייטל בשום ורוזמרין|צילום: מועצת הבקר, mako
פרסומת

צלי שייטל בשום ורוזמרין

עוד אלטרנטיבה לאנטרקוט הנצחי: צלי מנתח שייטל, שמקבל חיזוק מהרבה שיני שום חצויות שמשמשות לו כמצע, וקצת עלי רוזמרין. צלייה קצרה, 15 דקות מנוחה - ואתם יכולים לפרוס לנגד עיני האורחים את אחד הנתחים היפים והאדמדמים שהם פגשו. הגשתם עם תפוחי אדמה ושעועית ירוקה? סגרתם יופי של ארוחת שישי.

טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת
טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת

את המנה הזו אנחנו ממליצים לכם להכין בסוף שבוע חורפי במיוחד, שבו תוכלו לנצל כהלכה את העסיסיות המדהימה של האוסובוקו הישראלי הטרי יחד עם המתיקות של המשמשים והירקות הכתומים הנהדרים. הכנה קצרה, בישול ארוך - תוצאה ללקק את האצבעות.

פרסומת

איפה תמצאו בשר ישראלי טרי?

מצאתם טעות לשון?