אז אתם סגורים בבית, תחת מגבלות התנועה של מגפת הקורונה, מבלי לצאת לשמש ומקפידים להישמע להנחיות משרד הבריאות. מצוין. אך חשוב שתדעו שדווקא עכשיו, חשוב במיוחד להקפיד על תזונה מתאימה, שתסייע לנו להתמודד עם הקורונה ותחזק אותנו.

משרד הבריאות פרסם השבוע כי אחד הוויטמינים החשובים ביותר לגוף בתקופת הסגר הוא ויטמין D. על פי ההמלצות שפורסמו, צריכת ויטמין D יכולה להפחית את הסיכון לדלקות אקוטיות בדרכי הנשימה ולסייע בהתמודדות עם זיהומים במערכת הנשימה וכן עם דלקת ריאות העלולה להתפתח כתוצאה מהדבקות בקורונה.  לעומת זאת, מחסור בוויטמין D עלול להפחית את היכולת שלנו  לייצר נוגדנים ובכך להפחית את היכולת שלנו להתמודד עם המגפה.

בארץ כ-70-80 אחוז מהאוכלוסייה הבוגרת סובלת מחוסר בוויטמין D. ויטמין D בגוף מתקבל על ידי ייצור פנימי כתוצאה מחשיפה לשמש או דרך התזונה. בימים אלה, בהם אנו נמצאים בבית ימים ושבועות ארוכים, ללא חשיפה לשמש, ישנה חשיבות רבה שנקפיד לצרוך ויטמין D ממקורות נוספים, בהם תזונה עשירה בו. משרד הבריאות ממליץ על צריכה יומית של 800-1000 יחידות בינ"ל של ויטמין D  לאדם.

דג אמנון חריף
דג אמנון חריף | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב



הכירו את אמנון ישראלי טרי: אלוף בוויטמין D

"אמנון הבריכות הישראלי" הינו דג עשיר במיוחד בוויטמין D ומכיל 1,920 יחידות ויטמין D (שהן 48 מק"ג ויטמין D) ל- 100 גרם. למעשה, צריכה של 360 גרם פילה אמנון טרי בחלוקה לאורך השבוע, מספקת את כלל הצריכה השבועית לאדם בוגר, המומלצת כיום ע"י משרד הבריאות. חשוב להקפיד על צריכה של אמנון טרי ולא אמנון קפוא, בכדי ליהנות באופן מיטבי מהערכים התזונתיים הנשמרים בדג הטרי.

בנוסף דג הפורל הטרי, הגדל בארץ גם הוא עשיר בוויטמין D. הפורל מכיל 800 יחידות ויטמין D ל- 100 גרם פילה ומהווה מקור מומלץ נוסף לאספקה של ויטמין זה.

מושט מטוגן של פעם
מושט מטוגן של פעם | צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף



"אמנון ישראלי טרי הוא אחד המקורות הטובים ביותר לצריכה של ויטמין D. בנוסף, האמנון הינו גם מקור איכותי לחלבון, הוא דל בשומן ובנתרן ולכן מהווה רכיב תזונה מצוין לתקופה הזו, בה אנו נמצאים רוב הזמן בבית ויש לנו פחות נגישות לפעילות גופנית בחוץ. מדובר בדג שמתאים לכל שכבות הגיל, ובקלות ניתן להכין ממנו מנה מזינה ובריאה ובעיקר טעימה", מסבירה דר' תורי גולדשטיין, דיאטנית קלינית ויועצת מקצועית לארגון מגדלי הדגים בישראל.

אז מכיוון שאנחנו יודעים כמה חשוב להישמע להמלצות משרד הבריאות, קבלו מתכון קל וטעים אש, עם אמנון ישראלי טרי:

אמנון ברוטב פלפלים צבעוניים / אינס שילת ינאי

זמן הכנה: 45 דקות

דרגת קושי: קלה

כמות:: 3 מנות

לפעמים בא לנו מנה עסיסית עם רוטב שטובלים בו את הלחם ומלקקים את האצבעות, אבל אין לנו חשק וזמן לבשר בבישול ארוך. איזה מזל שיש את המנה הזאת: מושט ישראלי טרי ופלפלים בכל הצבעים שתצליחו למצוא.

המצרכים (3 מנות):

  • 3 יחידות פילה אמנון ישראלי טרי

לרוטב:

  • רבע כוס שמן (מומלץ שמן זית)
  • 3 פלפלים מתוקים בצבעים שונים חתוכים לרצועות
  • 1 פלפל חריף, חצוי (לא חובה, רק לאוהבי החריף)
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף גדושה פפריקה
  • חצי כף כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס סלרי קצוץ
  • 3 פרוסות לימון
  • מים עד לכיסוי
מושט ברוטב פלפלים צבעוניים
מושט ברוטב פלפלים צבעוניים | צילום: none, אוכל טוב



אופן ההכנה:

  1. מטגנים בשמן על סיר רחב את הפלפלים והשום כ-3 דקות.
  2. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים היבשים ומערבבים.
  3. מוסיפים כוס מים, את הסלרי והפטרוזיליה, ומניחים מעל הרוטב את הדגים.
  4. מניחים על הדגים את פרוסות הלימון, ומעליהם את הכוסברה.
  5. מוסיפים מים עד לכיסוי הדג ומבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות, כשמדי פעם "משקים" את הדג עם הרוטב.

>>למתכון המלא של הדג לחצו כאן

>>למתכון נוסף עם דג אמנון לחצו כאן

>> לעוד מתכונים מעולים עם דג אמנון היכנסו למתחם "דגים ישראלים"