
מושט ברוטב פלפלים צבעונייםלפעמים בא לנו מנה עסיסית עם רוטב שטובלים בו את הלחם ומלקקים את האצבעות, אבל אין לנו חשק וזמן לבשר בבישול ארוך. איזה מזל שיש את המנה הזאת: מושט ישראלי טרי ופלפלים בכל הצבעים שתצליחו למצואאינס שילת ינאי|mako אוכל| פורסם26/12/1807:01 ![]() צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: אינס שילת ינאי, mako אוכל |
אַמְנוּן, או מוּשְט הוא שם כולל למספר מינים של דגי מאכל ונוי ממשפחת האמנוניים, המצויים באגמים ונהרות חמים באפריקה, אסיה ואמריקה הדרומית. האמנון ניזון בעיקר מן הצומח אך מספר מינים ניזונים מן החי. את האמנונים למטרות אכילה דגים או מגדלים בבריכות ובשרם נחשב למשובח. בשל זנבו שצורתו כמסרק קיבל הדג את הכינוי מושט, שפירושו בערבית "מסרק".
המצרכים (3 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1מטגנים בשמן על סיר רחב את הפלפלים והשום כ-3 דקות. 2מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים היבשים ומערבבים. 3מוסיפים כוס מים, את הסלרי והפטרוזיליה, ומניחים מעל הרוטב את הדגים. 4מניחים על הדגים את פרוסות הלימון, ומעליהם את הכוסברה. 5מוסיפים מים עד לכיסוי הדג ומבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות, כשמדי פעם "משקים" את הדג עם הרוטב. איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי? ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |