אוכל
אוכל

בורקס דגים

יש לנו רעיון מהפכני בשבילכם. טוב, הוא בעצם של עומר מילר: מה אם את הבורקס של הבראנץ' המפנק הקרוב תמלאו בתפוח אדמה ופילה דג? רוטב העגבניות והכוסברה כבר בפנים, נשאר רק להגיש ביצה קשה ליד

|mako אוכל| פורסם07:05
בורקסים (צילום: shutterstock By New Africa)
צילום: shutterstock By New Africa
Rating:3.639reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 6 כפות שמן זית
  • 1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות קטנות מאוד
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 400 גרם של פילה דג בס ישראלי טרי, חתוך לקוביות
  • 4 כפות גדושות מאוד של רסק עגבניות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • 2 כפות לימון כבוש
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 1 חבילת מלאווח
  • 2 ביצים טרופות

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות, ומוציאים את עלי המלאווח מהמקפיא להפשרה.

2מחממים שמן זית בסיר כבד ומטגנים את תפוחי האדמה עד לקבלת גוון זהוב.

3מוסיפים לסיר את השום והדגים, ומערבבים. מוסיפים רסק העגבניות, התבלינים היבשים והלימון הכבוש מערבבים היטב. מוסיפים מעט מאוד מים. מוסיפים את הכוסברה הטרייה ומביאים לרתיחה.

4מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-20 דקות, או עד לרכות מלאה של תפוחי האדמה והדגים (התבשיל אמור להיות סמיך).

5מניחים לתבשיל להתקרר מעט.

6מניחים את עלי המלאווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ממלאים במרכזם כמה כפות גדושות מהתבשיל ומקפלים. מורחים בביצה, מפזרים שומשום ואופים במשך 25 דקות. מגישים חם.

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il