
עראייס של בוריכל המכורים לעראייס - זו ההזדמנות שלכם להכיר משהו חדש ומלהיב. הפיתה הזו היא עראייס לכל דבר ועניין, רק שבתוכה, במקום בשר - דג בורי ישראלי טרי. זהירות, ההתמכרות החדשה בדרךאינס שילת ינאי|mako אוכל| פורסם19/12/1807:21 ![]() צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: אינס שילת ינאי, mako אוכל |
הבורי הוא דג מאכל שנפוץ בכל העולם ושייך למשפחת הקיפוניים, שסוגים רבים שלהם חיים באזורים טרופיים וסוב-טרופיים. הוא נחשב לאוכל כל וניזון בעיקר מאצות ובעלי חיים קטנים. הבורי משתייך למיני הדגים המסוגלים לחיות בטווח רחב מאוד של מליחויות מים, ולכן ניתן למצוא אותו בנהרות ונחלי מים מתוקים כמו גם במאגרי מים מלוחים, שבהם מליחות המים גבוהה בהרבה ממליחות מי הים. בחופי ישראל בלבד ניתן למצוא 11 סוגים של בורי. באגן הים התיכון הבורי נחשב לדג מאכל פופולרי מאוד. בבשרו הלבן אין כמעט עצמות, וטעמו משתלב בקלות עם סוגי מזון רבים וטעמים שונים. ביצי הדג הן מעדן בפני עצמו. בארצות רבות נוהגים להמליח ולייבש אותן, לצפות אותן בשעוות דבורים ולשמרן כך לאכילה. רוב דגי הבורי הנמכרים כיום בשווקים גדלים בבריכות דגים, ולכן ניתן להשיגם בחנויות הדגים כמעט בכל ימות השנה. המצרכים :
אופן ההכנה:1מערבבים היטב את הדג עם הבצל הירוק, השמן והתבלינים. 2ממלאים את הפיתות. 3מחממים פלאנצ'ה או מחבת ומברישים את הפיתות בשמן זית. 4צולים על המחבת את הפיתות משני הצדדים, תוך כדי לחיצה עם תרווד. 5מגישים מיד עם טחינה וירקות טריים. עראייס דגים|צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: אינס שילת ינאי, mako אוכלאיפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי? ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |