
קבבוני לברק ברוטב יוגורטרותי רוסו נתנה לנו רעיון למנה קלילה, מרעננת וישראלית לארוחת בוקר מאוחרת: קבבוני לברק טרי ישראלי בגודל ביס עם רוטב יוגורט מרענן ופיתה קריספית. רבע שעה - והתארגנתםרותי רוסו|mako אוכל| פורסם04/02/2007:05 ![]() וידאו AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו |
המצרכים :
לרוטב:
לפיתות הקלויות:
אופן ההכנה:1מעבדים במעבד מזון בצל סגול, פטרוזיליה, שום, פלפל חריף וקליפת לימון. 2קוצצים את הדג ביד, מעבירים לקערה, מוסיפים את הירקות הקצוצים ומערבבים. מוסיפים מלח, פלפל ומעט שמן זית ולשים ביד. אם יש זמן, מעבירים למקרר ל-10-30 דקות (לא חובה). 3מחממים תנור ל-180 מעלות (בשביל הפיתות). 4יוצרים מתערובת הדג קבבונים בגודל ביס וצולים על מחבת גריל נון-סטיק מחוממת היטב. כשצד אחד משחים הופכים את הקבבונים, ובמקביל מכינים את הרוטב. 5הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים. לא חייבים להגיע להומוגניות מלאה. 6קולים את הפיתות: חוצים את הפיתות לרוחב, מורחים כל עיגול פיתה בשמן זית ומכניסים לתנור החם עד להזהבה יפה. 7הגשה: מניחים את הפיתה הקלויה על צלחת ומוזגים עליה מהרוטב. מסדרים ערימה של קבבונים וזולפים עוד מהרוטב. אפשר להגיש עם פטרוזיליה קצוצה. איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי? ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |