מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פיש אנד צ'יפס

פיש אנד צ'יפס הוא מהמאכלים שלא משנה אם אנחנו רעבים, שבעים או אפילו מפוצצים - לעולם לא נצליח להגיד להם לא. עכשיו, כשגם יש לנו מתכון כל כך פשוט וקל, היפים האלה יתחילו לככב על שולחננו לפחות פעם בשבוע

|mako אוכל| פורסם07:33
פיש אנד צ'יפס (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

הברמונדי הוא דג שעלה לישראל מאזור אוסטרליה ודרום מזרח אסיה. הוא נחשב לדג נפוץ מאוד בתרבות הקולינרית, דג איכותי וטעים במיוחד, ונהנה מביקוש גבוה מאוד בשוקי המזרח הרחוק. ישראל היא ככל הנראה המדינה היחידה שהצליחה להגיע לגידול ורבייה של הברמונדי מחוץ לאזור המוצא שלו. במהלך העלייה שלו לארץ התאקלם הברמונדי היטב וביצע הסתגלות למי בריכות, וכיום הוא גדל בבריכות דגים מפוקחות בקיבוצים ניר דוד ומעגן מיכאל.

הברמונדי הוא דג בעל ערך תזונתי ובריאותי גבוה במיוחד. הוא מכיל כמות גבוהה של חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, עשיר בחומצות אמינו ומהווה מקור מצוין לחומצות שומן מסוג אומגה 3. בשרו של הברמונדי לבן והוא בעל מרקם וטעם עדינים מאוד. הוא נחשב לאחד מהדגים המשובחים הנמכרים בישראל ומכיוון שהוא משתלב היטב במגוון דרכי הכנה וטעמים, הוא הופך להיות יותר ויותר פופולרי בקרב חובבי הדגים בארץ. הדג מכיל מעט עצמות, הניתנות לשליפה בקלות, ולכן הוא ידידותי גם לילדים.

המצרכים (2 מנות):

  • 2 פילה דג ברמונדי, חתוכים לרבעים
  • 3 כפות קמח
  • 3 תפוחי אדמה אדומים גדולים, קלופים
  • כף מלח גס
  • שמן קנולה לטיגון

לבלילה:

  • כוס וחצי קמח לבן, פחות 3 כפות
  • 220 מ״ל בירה לבנה (או סודה מוגזת)
  • כפית אבקת אפייה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1טובלים את הפילטים בקמח.

2מערבבים את הקמח לבלילה עם אבקת האפייה, מוסיפים את שאר מרכיבי הבלילה וטורפים במטרפה לקבלת תערובת אחידה.

3טובלים את הפילטים המקומחים בבלילה ומטגנים בשמן עמוק משני הצדדים, עד להשחמה יפה.

4הצ'יפס: פורסים את תפוחי האדמה לרצועות עבות, חותכים למקלות ומשרים 20 דקות בקערה עם מים רותחים ומלח גם.

5מייבשים במגבת גדולה ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

* מומלץ להגיש עם קטשופ ומיונז.

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il