אוכל
אוכל

קציצות קרפיון עם טחינה

גם לכם המילה "קרפיון" ישר מקפיצה לראש גפילטע פיש? אז איזה מזל שיש לנו את עומר מילר, שיפתח בפנינו עולם קרפיוני חדש וטוב, שאין בו שום דבר מתקתק או אפור אלא רק קציצות נהדרות עם זילוף טוב של טחינה

|mako אוכל| פורסם10:11
Rating:416reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (12 מנות):

  • 700 גרם פילה קרפיון ישראלי טרי, טחון
  • עלים מחצי צרור נענע, קצוצים
  • עלים מחצי צרור פטרוזיליה, קצוצים
  • 1 בצל, קלוף ומגורר
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 1 ביצה
  • חצי כוס פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • חצי כפית קינמון טחון
  • 100 גרם שומשום קלוי
  • שמן זית לטיגון

להגשה:

  • טחינה גולמית
  • עגבנייה טרייה
  • שומשום (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל החומרים למעט שמן הזית, ומעבירים למקרר ל-20 דקות.

2יוצרים קציצות מהתערובת.

3מחממים מחבת עם כמות נדיבה של שמן זית ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות יפה.

4מגישים עם טחינה ועגבנייה סחוטה, ועוד קצת שומשום אם רוצים.

>> עוד על דגים ישראליים טריים

* אפשר לבשל את הקציצות, לאחר הטיגון, ברוטב עגבניות, רוטב לימון או כל רוטב חמצמץ אחר למשך 15-20 דקות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il