אוכל
אוכל

חציל בטחינה עם פילה דג

רואים את המנה שבתמונה? תזכרו אותה טוב טוב, כי יש סיכוי רציני שזו הארוחה הכי שווה שתוכלו להכין בחצי שעה. חציל קלוי עם טחינה, פילה של דג טרי צרוב בשמן זית, כמה עגבניות שרי והופ - הכנתם מנה כמו של מסעדה

|mako אוכל| פורסם07:38
חציל בטחינה עם פילה דג (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.7119reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

הברמונדי הוא דג שעלה לישראל מאזור אוסטרליה ודרום מזרח אסיה. הוא נחשב לדג נפוץ מאוד בתרבות הקולינרית, דג איכותי וטעים במיוחד, ונהנה מביקוש גבוה מאוד בשוקי המזרח הרחוק. ישראל היא ככל הנראה המדינה היחידה שהצליחה להגיע לגידול ורבייה של הברמונדי מחוץ לאזור המוצא שלו. במהלך העלייה שלו לארץ התאקלם הברמונדי היטב וביצע הסתגלות למי בריכות, וכיום הוא גדל בבריכות דגים מפוקחות בקיבוצים ניר דוד ומעגן מיכאל.

הברמונדי הוא דג בעל ערך תזונתי ובריאותי גבוה במיוחד. הוא מכיל כמות גבוהה של חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, עשיר בחומצות אמינו ומהווה מקור מצוין לחומצות שומן מסוג אומגה 3. בשרו של הברמונדי לבן והוא בעל מרקם וטעם עדינים מאוד. הוא נחשב לאחד מהדגים המשובחים הנמכרים בישראל ומכיוון שהוא משתלב היטב במגוון דרכי הכנה וטעמים, הוא הופך להיות יותר ויותר פופולרי בקרב חובבי הדגים בארץ. הדג מכיל מעט עצמות, הניתנות לשליפה בקלות, ולכן הוא ידידותי גם לילדים.

המצרכים (2 מנות):

  • 2 יחידות פילה ברמונדי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 חציל גדול, קלוי (בתנור או על הגז)
  • רבע כוס טחינה
  • רבע עד חצי כוס מים (לדילול הטחינה)
  • מיץ מלימון שלם
  • 1 שן שום, כתושה
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 4 עגבניות שרי, חצויות
  • חצי כף סילאן

אופן ההכנה:

1ממליחים ומפלפלים את הדג ומברישים בשמן זית.

2מחממים מחבת פסים היטב ומניחים את הפילה עם העור כלפי מטה. מברישים בשמן זית את חלקו העליון של הדג.

3מטגנים 3 דקות, והופכים לצד השני לטיגון של דקה-שתיים. מוציאים.

4קולפים את החציל, פורסים יפה ומניחים על צלחת הגשה גדולה.

5מכינים טחינה בקערית קטנה: מערבבים יחד טחינה, מים, מיץ לימון ושום כתוש. ממליחים מעט.

6שופכים את הטחינה על החציל הקלוי, ומסדרים מעל את הדגים.

7סוחטים את עגבניות השרי על המנה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה, מלח גס ומעט סילאן ומגישים.

* אוהבים חריף? תרגישו חופשי להוסיף פלפל חריף באיזה צבע שתרצו.

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il