אוכל
אוכל

אמנון ירדן מטוגן עם מטבל פטרוזיליה ולימון כבוש

אם אתם מאלה שאוהבים להזמין דג מטוגן במסעדה אבל לא מעיזים להכין כזה בבית - המתכון הזה הוא בשבילכם. הדרך למנה כמו של מסעדה, היא לא ארוכה בכלל - כל עוד מתחילים בדג טרי וטוב. *המנה מיועדת לאוכלי קטניות

|mako אוכל| פורסם07:00
אמנון מטוגן עם מטבל פטרוזיליה ולימון כבוש (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.5148reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

אַמְנוּן הוא שם כולל לכמה מינים של דגי מאכל ונוי ממשפחת האמנוניים, המצויים באגמים ונהרות חמים באפריקה, אסיה ואמריקה הדרומית. האמנון ניזון בעיקר מן הצומח, אך כמה מהמינים ניזונים מן החי. את האמנונים למטרות אכילה דגים או מגדלים בבריכות ובשרם נחשב למשובח. בשל זנבו, שמזכיר בצורתו מסרק, קיבל הדג את הכינוי "מושט" שפירושו בערבית מסרק.

את שמו העברי קיבל הדג מהשפה הארמית: נון בארמית = דג, אם = אמא. אמנון = הדג של האמא. השם הזה ניתן לו מכיוון שביצי הדג, וגם הדגיגים לאחר בקיעתם, מוצאים מחסה בתוך הפה של האם (ובחלק מהמינים גם בתוך הפה של האב).

האמנון הוא דג הדגל של המדגה הישראלי ובבריכות הדגים בישראל ניתן למצוא מגוון מינים שלו, ביניהם אמנון ירדן, אמנון יאור, אמנון רוקי שמוצאו מהרי הרוקי, אמנון גליל ואמנון אדום, המכונה גם אדמונית.

המצרכים (1 מנות):

  • 1 דג אמנון ירדן שלם
  • חצי כוס קמח תירס
  • 1 כפית שום גבישי
  • חצי כפית מלח גס
  • שמן קנולה לטיגון

למטבל:

  • חצי כוס עלי כוסברה
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות ממרח לימון כבוש
  • 4 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1חורצים בדג חריצים משני הצדדים.

2מערבבים בקערה קמח תירס עם שום גבישי ומלח גס.

3עוטפים את הדג בתערובת מכל הצדדים, וגם מבפנים.

4מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק.

5מטגנים את הדג כ-6 דקות מכל צד, עד להשחמה.

6מוציאים לנייר סופג.

7טוחנים יחד את כל מרכיבי המטבל ומגישים יחד עם הדג.

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il