
קציצות דגים ברוטב שקשוקהשום דבר לא שגרתי בסיר הזה, וטוב שכך: הקציצות הן בכלל מדג בס ישראלי טרי, מה שמעניק להן איכויות אחרות לגמרי מקציצות רגילות, והרוטב? הרוטב הוא בכלל שקשוקה. בקיצור, הצטיידו בחלה ובואו למטבחאינס שילת ינאי|mako אוכל| פורסם12/12/1807:47 ![]() צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: אינס שילת ינאי, mako אוכל |
מקורו של הבס בצפון אמריקה, ומשם עשה עלייה לישראל ונקלט בה בהצלחה. כיום נפוצה הכלאה בין שני זני בס, שנוצרה בשנות ה-70 של המאה הקודמת ובשנות ה-80 הפכה לדג בריכות פופולרי, המצוי בבריכות ובחקלאות ימית בכל העולם. הבס הוא דג מים מתוקים, וניתן לזהותו בקלות בזכות הקווים השחורים האופקיים על גופו, המעניקים לו מראה מחוספס. בארצות הברית גדלים כיום כ-10 מיליון דגי בס מדי שנה, ולעיתים משוחררים דגים מסוג זה לאגמים קטנים, להנאתם של דייגים ספורטיביים. המצרכים :לקציצות:
לרוטב השקשוקה:
אופן ההכנה:1הקציצות: מערבבים היטב את כל המרכיבים ויוצרים קציצות עגולות וקצת שטוחות. 2משמנים מעט מחבת נון סטיק וצולים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד. 3הרוטב: מחממים במחבת רחבה את השמן יחד עם השום והפלפל החריף. מטגנים כשתי דקות ומוסיפים עגבניות מגוררות, סוכר ופפריקה. מערבבים ומוסיפים חצי כוס מים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-8 דקות. 4מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים ומסדרים בזהירות את הקציצות בתוך הרוטב. 5מבשלים 10 דקות נוספות. איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי? ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |