מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

שווארמה דגים

מודים, עד שקיבלנו את המתכון הזה מעולם לא טעמנו שווארמת דגים. אבל ברגע שזה קרה, או הו, ברגע הזה הבנו פתאום שאפשר ליהנות מכל הטוב ששווארמה יכולה להציע - בלי לסבול מהכבדות והצרבות הנלוות. דג טרי, זה הסוד

|mako אוכל| פורסם07:19
שווארמה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

הבורי הוא דג מאכל שנפוץ בכל העולם ושייך למשפחת הקיפוניים, שסוגים רבים שלהם חיים באזורים טרופיים וסוב-טרופיים. הוא נחשב לאוכל כל וניזון בעיקר מאצות ובעלי חיים קטנים.

הבורי משתייך למיני הדגים המסוגלים לחיות בטווח רחב מאוד של מליחויות מים, ולכן ניתן למצוא אותו בנהרות ונחלי מים מתוקים כמו גם במאגרי מים מלוחים, שבהם מליחות המים גבוהה בהרבה ממליחות מי הים. בחופי ישראל בלבד ניתן למצוא 11 סוגים של בורי.

באגן הים התיכון הבורי נחשב לדג מאכל פופולרי מאוד. בבשרו הלבן אין כמעט עצמות, וטעמו משתלב בקלות עם סוגי מזון רבים וטעמים שונים. ביצי הדג הן מעדן בפני עצמו. בארצות רבות נוהגים להמליח ולייבש אותן, לצפות אותן בשעוות דבורים ולשמרן כך לאכילה.

רוב דגי הבורי הנמכרים כיום בשווקים גדלים בבריכות דגים, ולכן ניתן להשיגם בחנויות הדגים כמעט בכל ימות השנה.

המצרכים (2 מנות):

  • 2 פילה דג בורי ישראלי טרי
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל, חתוך לרצועות דקיקות
  • 1 כף תבלין לשווארמה
  • חצי כפית מלח

לטחינה:

  • רבע כוס טחינה גולמית
  • 4 כפות מיץ לימון
  • חצי כפית מלח
  • מים

להגשה:

  • 2 פיתות גדולות (או 4 קטנות)
  • טחינה
  • סלט קצוץ

אופן ההכנה:

1מסירים מהדג את העור (לא נורא אם הוא מתפרק) וחותכים לרצועות דקות.

2מחממים את השמן במחבת ומטגנים את רצועות הבצל עד להזהבה.

3מערבבים את רצועות הדג עם התבלין לשווארמה ומוסיפים למחבת.

4מערבבים ומטגנים עד לקריספיות. ממליחים.

5מכינים טחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם המלח ומיץ הלימון ומוסיפים מים תוך ערבוב, עד לדרגת הסמיכות הרצויה.

6חוצים את הפיתות וממלאים בסלט קצוץ ושווארמת דג. זולפים טחינה ומגישים.

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il