
בורי בנייר כסף עם תימין ופרוסות לימוןמתכון ב-6 מרכיבים, שכמעט את כולם כבר יש לכם בבית. אז קדימה, הצטיידו בדג טרי וטוב ותוכיחו לכולם ולעצמכם שאין מה לעשות, פשוט יש לכם את זה עם דגיםאינס שילת ינאי|mako אוכל| פורסם12/06/1807:31 ![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
הבורי הוא דג מאכל שנפוץ בכל העולם ושייך למשפחת הקיפוניים, שסוגים רבים שלהם חיים באזורים טרופיים וסוב-טרופיים. הוא נחשב לאוכל כל וניזון בעיקר מאצות ובעלי חיים קטנים. הבורי משתייך למיני הדגים המסוגלים לחיות בטווח רחב מאוד של מליחויות מים, ולכן ניתן למצוא אותו בנהרות ונחלי מים מתוקים כמו גם במאגרי מים מלוחים, שבהם מליחות המים גבוהה בהרבה ממליחות מי הים. בחופי ישראל בלבד ניתן למצוא 11 סוגים של בורי. באגן הים התיכון הבורי נחשב לדג מאכל פופולרי מאוד. בבשרו הלבן אין כמעט עצמות, וטעמו משתלב בקלות עם סוגי מזון רבים וטעמים שונים. ביצי הדג הן מעדן בפני עצמו. בארצות רבות נוהגים להמליח ולייבש אותן, לצפות אותן בשעוות דבורים ולשמרן כך לאכילה. רוב דגי הבורי הנמכרים כיום בשווקים גדלים בבריכות דגים, ולכן ניתן להשיגם בחנויות הדגים כמעט בכל ימות השנה. המצרכים (1 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-200 מעלות. 2פורסים על תבנית יריעת נייר כסף, ועליה נייר אפייה. 3מניחים את הדג על נייר האפייה וחורצים 2-3 פסים משני צדדיו. 4מורחים את הדג בשמן זית וזורים מלח ופלפל. 5תוחבים לתוך בטן הדג פרוסות לימון וכמה ענפי תימין, ואת יתרת ענפי התימין מניחים על הדג. 6עוטפים את הדג בנייר האפייה שעליו נייר הכסף וסוגרים היטב. 7צולים בתנור 25-30 דקות. 8פותחים את העטיפה בזהירות רבה, וזוללים. איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי? ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |