
מושט עם בצל ירוק וקרם קוקוסכל מה שמנה עיקרית צריכה: פילה של דג ישראלי טרי ברוטב קצת חריף, קצת מתוק והרבה טעים. תכינו אורז לבן ליד, שיהיה לכל הרוטב הזה איפה להיספגאינס שילת ינאי|mako אוכל| פורסם23/01/1907:07 ![]() צילום: צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: אינס שילת ינאי, mako אוכל |
אַמְנוּן, או מוּשְט הוא שם כולל למספר מינים של דגי מאכל ונוי ממשפחת האמנוניים, המצויים באגמים ונהרות חמים באפריקה, אסיה ואמריקה הדרומית. האמנון ניזון בעיקר מן הצומח אך מספר מינים ניזונים מן החי. את האמנונים למטרות אכילה דגים או מגדלים בבריכות ובשרם נחשב למשובח. בשל זנבו שצורתו כמסרק קיבל הדג את הכינוי מושט, שפירושו בערבית "מסרק". את שמו העברי קיבל הדג מהשפה הארמית דווקא. נון בארמית = דג, אם = אמא. אמנון = הדג של האמא. לדג ניתן שם זה היות שביצי הדג, והדגיגים לאחר בקיעתם, מוצאים מחסה בתוך הפה של האם ובחלק מהמינים גם בתוך הפה של האב. האמנון הוא דג הדגל של המדגה הישראלי ובבריכות הדגים בישראל ניתן למצוא מגוון מינים של דג האמנון, ביניהם אמנון ירדן, אמנון יאור, אמנון רוקי שמוצאו מהרי הרוקי, אמנון גליל, אמנון אדום המכונה גם אדמונית ועוד. המצרכים :
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה:1מטגנים בסיר רחב או מחבת עמוקה שום, פלפל, ג'ינג'ר ובצל ירוק במשך כ-2 דקות. 2מוסיפים מלח, פלפל, סויה, סוכר חום וכורכום. מערבבים, מוסיפים חצי כוס קרם קוקוס וכוס מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. 3מסדרים את הדגים בסיר ומכסים אותם במעט מים. 4מבשלים כ- 15 דקות עד לצמצום הרוטב. 5מגישים עם כוסברה, לימון ומעט בוטנים. איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי? ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |