מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

מושט עם בצל ירוק וקרם קוקוס

כל מה שמנה עיקרית צריכה: פילה של דג ישראלי טרי ברוטב קצת חריף, קצת מתוק והרבה טעים. תכינו אורז לבן ליד, שיהיה לכל הרוטב הזה איפה להיספג

|mako אוכל| פורסם07:07
מושט עם בצל ירוק וקרם קוקוס (צילום: צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: אינס שילת ינאי, mako אוכל)
צילום: צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: אינס שילת ינאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

אַמְנוּן, או מוּשְט הוא שם כולל למספר מינים של דגי מאכל ונוי ממשפחת האמנוניים, המצויים באגמים ונהרות חמים באפריקה, אסיה ואמריקה הדרומית. האמנון ניזון בעיקר מן הצומח אך מספר מינים ניזונים מן החי. את האמנונים למטרות אכילה דגים או מגדלים בבריכות ובשרם נחשב למשובח. בשל זנבו שצורתו כמסרק קיבל הדג את הכינוי מושט, שפירושו בערבית "מסרק".

את שמו העברי קיבל הדג מהשפה הארמית דווקא. נון בארמית = דג, אם = אמא. אמנון = הדג של האמא. לדג ניתן שם זה היות שביצי הדג, והדגיגים לאחר בקיעתם, מוצאים מחסה בתוך הפה של האם ובחלק מהמינים גם בתוך הפה של האב.

האמנון הוא דג הדגל של המדגה הישראלי ובבריכות הדגים בישראל ניתן למצוא מגוון מינים של דג האמנון, ביניהם אמנון ירדן, אמנון יאור, אמנון רוקי שמוצאו מהרי הרוקי, אמנון גליל, אמנון אדום המכונה גם אדמונית ועוד.

המצרכים :

  • 3 יחידות פילה מושט, חצויות לאורך (6 רצועות בסך הכל)

לרוטב:

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • חצי פלפל חריף ירוק/אדום, פרוס
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 4 יחידות בצל ירוק, חתוך לרבעים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כפית כורכום
  • חצי כוס קרם קוקוס
  • 2 כוסות מים

להגשה:

  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • פלח לימון
  • בוטנים קצוצים

אופן ההכנה:

1מטגנים בסיר רחב או מחבת עמוקה שום, פלפל, ג'ינג'ר ובצל ירוק במשך כ-2 דקות.

2מוסיפים מלח, פלפל, סויה, סוכר חום וכורכום. מערבבים, מוסיפים חצי כוס קרם קוקוס וכוס מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

3מסדרים את הדגים בסיר ומכסים אותם במעט מים.

4מבשלים כ- 15 דקות עד לצמצום הרוטב.

5מגישים עם כוסברה, לימון ומעט בוטנים.

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il