אוכל
אוכל

מושט מטוגן של פעם

אולי מדובר במזל של מתחילים – מה שבטוח זה שיותם הצליח לעשות עבודה מעולה עם המושט המטוגן שלו, ששלח את מיכל חזרה לגיל 9 בכנרת

|מאסטר שף| פורסם23:10
מושט מטוגן של פעם  (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף
Rating:4.458reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 דג מושט שלם נקי
  • 50 גרם קמח
  • שמן לטיגון עמוק
  • עגבנייה
  • 2 שיני שום
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • חצי צרור כוסברה
  • פלפל חריף ירוק
  • 1 לימון
  • רבע כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1חורצים מכל צד של הדג 2-3 חריצים לאורך (בעיקר בחלקים הבשרניים יותר).

2ממליחים את הדג היטב ומקמחים. מנערים כדי להיפטר מעודפי קמח.

3מחממים שמן עמוק בסיר מספיק רחב בשביל להכיל את הדג בשלמותו. כשהשמן חם (150 מעלות) מכניסים את הדג לטיגון איטי יחסית, בערך 8 דקות מכל צד. כשהדג מוכן מוציאים אותו לייבוש על רשת כדי לשמר את הקריספיות של העור.

4הרוטב: קוצצים את העגבנייה, השום, עשבי התיבול והפלפל החריף ומתבלים במיץ מלימון שלם, שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.

5מסדרים את הדג על הצלחת ומגישים לצד רוטב עשבי התיבול.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

תגיות:מושט
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il