מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

אצבעות שניצל דג

תקראו להם נאגטס, שניצלונים, אצבעות או חטיפי דגים – מדובר בדרך הכי יעילה להגיש לילדים דגים ישראליים טריים ולאסוף צלחות ריקות בסיום הארוחה. אז מה הסוד? ציפוי פריך ומתפצפץ של ביסלי ופירורי לחם

|mako אוכל| פורסם07:00
אצבעות שניצל דג בציפוי ביסלי ופירורי לחם (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

מקורו של הבס בצפון אמריקה, ומשם עשה עלייה לישראל ונקלט בה בהצלחה. כיום נפוצה הכלאה בין שני זני בס, שנוצרה בשנות ה-70 של המאה הקודמת ובשנות ה-80 הפכה לדג בריכות פופולרי, המצוי בבריכות ובחקלאות ימית בכל העולם.

הבס הוא דג מים מתוקים, וניתן לזהותו בקלות בזכות הקווים השחורים האופקיים על גופו, המעניקים לו מראה מחוספס.

בארצות הברית גדלים כיום כ-10 מיליון דגי בס מדי שנה, ולעיתים משוחררים דגים מסוג זה לאגמים קטנים, להנאתם של דייגים ספורטיביים.

המצרכים :

  • 2-3 פילה בס/בורמנדי, חתוך לרצועות

לציפוי:

  • חצי כוס קמח
  • 2 ביצים טרופות עם חצי כפית מלח
  • חצי כוס פירורי לחם
  • 1 שקית קטנה ביסלי בטעם בצל
  • שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

1טוחנים את הביסלי ומערבבים את הפירורים עם פירורי לחם.

2מקמחים את רצועות הדג.

3טובלים את רצועות הדג בביצה הטרופה עם המלח.

אצבעות שניצל דג מתפצח בפה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

4עוטפים את רצועות הדג בתערובת פירורי הביסלי והלחם ומטגנים בשמן חצי עמוק משני הצדדים עד להזהבה. מגישים וזוללים.

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il