
אצבעות שניצל דגתקראו להם נאגטס, שניצלונים, אצבעות או חטיפי דגים – מדובר בדרך הכי יעילה להגיש לילדים דגים ישראליים טריים ולאסוף צלחות ריקות בסיום הארוחה. אז מה הסוד? ציפוי פריך ומתפצפץ של ביסלי ופירורי לחםאינס שילת ינאי|mako אוכל| פורסם24/10/1807:00 ![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
מקורו של הבס בצפון אמריקה, ומשם עשה עלייה לישראל ונקלט בה בהצלחה. כיום נפוצה הכלאה בין שני זני בס, שנוצרה בשנות ה-70 של המאה הקודמת ובשנות ה-80 הפכה לדג בריכות פופולרי, המצוי בבריכות ובחקלאות ימית בכל העולם. הבס הוא דג מים מתוקים, וניתן לזהותו בקלות בזכות הקווים השחורים האופקיים על גופו, המעניקים לו מראה מחוספס. בארצות הברית גדלים כיום כ-10 מיליון דגי בס מדי שנה, ולעיתים משוחררים דגים מסוג זה לאגמים קטנים, להנאתם של דייגים ספורטיביים. המצרכים :
לציפוי:
אופן ההכנה:1טוחנים את הביסלי ומערבבים את הפירורים עם פירורי לחם. 2מקמחים את רצועות הדג. 3טובלים את רצועות הדג בביצה הטרופה עם המלח. מתפצח בפה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל4עוטפים את רצועות הדג בתערובת פירורי הביסלי והלחם ומטגנים בשמן חצי עמוק משני הצדדים עד להזהבה. מגישים וזוללים. איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי? ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |