אוכל
אוכל

פיש אנד צ'יפס קצת אחר

מה שונה בפיש אנד צ'יפס הזה, של עומר מילר, אתם שואלים? התשובה היא הדג הישראלי הטרי טרי וגם תפוחי האדמה, שבכלל מתבשלים במים, ואז נמעכים טוב טוב ומטוגנים בקצת שמן זית. פה זה לא אירופה, וטוב שכך

|mako אוכל| פורסם08:09
פיש אנד צ'יפס (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.564reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לדג:

  • 800 גרם פילה דג לבן ישראלי טרי (בס או בורי), מנוקה מעור ואדרות

    שמן חמניות או תירס לטיגון עמוק

לבלילה:

  • חצי כוס (70 גרם) קמח לבן (עדיף קמח לעוגות)
  • חצי כוס (70 גרם) קורנפלור
  • רבע כפית אבקת אפייה (לא חובה)
  • כוס וחצי סודה קרה
  • רבע כוס וודקה (לא חובה. ניתן גם להמיר את הוודקה והסודה ביחד בכוס וחצי בירה לבנה שאוהבים)
  • 1 ביצה גודל M

לתפוחי האדמה:

  • 5 תפוחי אדמה לבנים
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור בנדיבות

אופן ההכנה:

1מבשלים את תפוחי האדמה (על קליפתם) במי מלח כ-20 דקות, עד שהם רכים לחלוטין אבל עדיין לא מתפרקים.

2מערבבים את חומרי הבלילה. המרקם שצריך להתקבל הוא נוזלי מספיק בשביל לעטוף את הדג, אבל לא מימי מדי.

3מועכים את תפוחי האדמה ביד, ובמקביל מחממים מחבת עם שמן זית. מטגנים את תפוחי האדמה משני הצדדים עד שהם שחומים ופריכים. ממליחים ומפלפלים.

4מחממים שמן עמוק בסיר.

5טובלים את חתיכות הדג בבלילה ומטגנים בשמן החם.

6מגישים את הדגים עם תפוחי האדמה.

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il