אוכל
אוכל

דג אמנון חריף

דגים חריפים הם מנת חובה אצל חלק עצום מהמשפחות שאנחנו מכירים - בטח בשבת, בטח ובטח בחג. ואם כבר מכינים כאלה - למה לא ללכת על מתכון שף? ואם כבר שף - עומר מילר זו בחירה מצוינת. *המנה מיועדת לאוכלי קטניות

|mako אוכל| פורסם07:47
Rating:4.950reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 אמנון ישראלי טרי, מחולק ל-3
  • לימון
  • חצי כוס שמן
  • 5-10 שיני שום, חתוכות לאורך
  • 1 עגבנייה גדולה, חתוכה לרצועות
  • 1-2 פלפל אדום, חתוך לרצועות
  • 1 פלפל אדום חריף
  • 1 פלפל צ'ילי יבש חריף (אפשר יותר, למי שאוהב חריף שורף)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • קורט כמון
  • חצי כפית קימל טחון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שלושת רבעי כוס חומוס מושרה ומבושל
  • חצי לימון, להגשה
  • מעט פטרוזיליה קצוצה, לקישוט

אופן ההכנה:

1שוטפים את הדג היטב, ממליחים וסוחטים מעט מיץ לימון. משרים כרבע שעה.

מתכונים לראש השנה

עוד על דגים ישראליים טריים

2מחממים את השמן והשום בסיר שטוח ומוסיפים עגבנייה, פלפלים, פפריקה (חריפה ומתוקה) ורסק עגבניות. מערבבים כדקה ומוסיפים את שאר התבלינים וכחצי כוס מים.

3מוסיפים את החומוס, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. מבשלים כ-20 דקות.

4שוטפים את הדג ומסדרים במרכז הסיר. אם חסרים מים מוסיפים עוד כחצי כוס.

5מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ-20 דקות על אש נמוכה.

דג אמנון חריףדג אמנון חריף|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

6לפני ההגשה סוחטים מלמעלה חצי לימון ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה.

תגיות:חריף
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il