
סינייה בורי עם חצילים, עגבניות וטחינהאת הסינייה הבא בחיינו אנחנו רוצים בדיוק ככה: עם פרוסות של חציל צלוי ובצל סגול, בלי בשר (חם לנו מדי בשביל זה עכשיו) ועם נתחים קלילים של דג. טחינה חמצמצה מלמעלה, קצת פטרוזיליה - ואנחנו לא צריכים יותראינס שילת ינאי|mako אוכל| פורסם08/08/1807:00 ![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
הבורי הוא דג מאכל שנפוץ בכל העולם ושייך למשפחת הקיפוניים, שסוגים רבים שלהם חיים באזורים טרופיים וסוב-טרופיים. הוא נחשב לאוכל כל וניזון בעיקר מאצות ובעלי חיים קטנים. הבורי משתייך למיני הדגים המסוגלים לחיות בטווח רחב מאוד של מליחויות מים, ולכן ניתן למצוא אותו בנהרות ונחלי מים מתוקים כמו גם במאגרי מים מלוחים, שבהם מליחות המים גבוהה בהרבה ממליחות מי הים. בחופי ישראל בלבד ניתן למצוא 11 סוגים של בורי. באגן הים התיכון הבורי נחשב לדג מאכל פופולרי מאוד. בבשרו הלבן אין כמעט עצמות, וטעמו משתלב בקלות עם סוגי מזון רבים וטעמים שונים. ביצי הדג הן מעדן בפני עצמו. בארצות רבות נוהגים להמליח ולייבש אותן, לצפות אותן בשעוות דבורים ולשמרן כך לאכילה. רוב דגי הבורי הנמכרים כיום בשווקים גדלים בבריכות דגים, ולכן ניתן להשיגם בחנויות הדגים כמעט בכל ימות השנה. המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים את פרוסות החציל בשמן זית, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים כ-25 דקות. 2מערבבים בקערה כפית פפריקה, שום כתוש, מעט מלח ו-2 כפות שמן זית ומברישים את הדג. 3משמנים תבנית בינונית בשמן זית ומסדרים עליה טבעות של בצל, פרוסות חציל ופרוסות עגבנייה. 4ממליחים ומפלפלים ומניחים מלמעלה את פרוסות הדג כאשר העור מופנה כלפי מטה. 5צולים כ-25 דקות (עדיין ב-200 מעלות). 6מערבבים בקערה את הטחינה עם הכמון, המים ומיץ הלימון. 7מוציאים את התבנית מהתנור ושופכים מלמעלה את הטחינה. 8מחזירים לאפייה של 10 דקות נוספות. 9מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים. איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי? ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |