תבשיל עוף, אורז וירקות בסיר אחד

ברגע שאביב משה אומר לנו תבשיל בסיר אחד, אנחנו מתייצבים. הרי מה אדם עובד צריך יותר מזה? סיר שמתבשל בערב, מתקרר עד הבוקר, ואז ממלא טאפרים לכל בני הבית. יש לנו כאן כל מה שארוחת צהריים אמיתית צריכה להכיל, ואחרי שניסינו אותו כמה פעמים, תסמכו עלינו שמדובר במתכון מנצח.

>> למתכון: עוף, אורז וירקות בסיר אחד

קובה סלק (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
יותר מזה אנחנו לא צריכים | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מרק קובה סלק 

אנחנו יודעים, ברגע שתלחצו על כפתור החימום של המיקרו המשרדי והאדים יתחילו לעלות, כנראה שובל של קולגות ייעמדו מאחוריכם ויבקשו ביס. אתם כמובן יכולים להתנגד (זה מה שאנחנו היינו עושים), אבל שיהיה לכם בהצלחה עם זה.

>> למתכון: מרק קובה סלק

פשטידת בטטה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
שיהיה לכם יום כתום | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

פשטידת בטטה

במקרה הזה כל מה שאתם צריכים להביא איתכם למשרד זה כמה ירקות ואת הפשטידה הזאת. בזמן שהיא מתחממת, אתם יכולים לחתוך לעצמכם סלט טרי, עניין מקובל לחלוטין בארוחת צהריים משרדית, ויחד עם הפשטידה הנהדרת הזאת הרכבתם לעצמכם יופי של לאנץ' בפחות מ-10 דקות.

>> למתכון: פשטידת בטטה

מג'דרה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
אחד אחד עם עדשים יחד. מג'דרה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

מג'דרה מנצחת

מג'דרה היא סוג של מנה מושלמת: יש בה דגן, יש בה חלבון, היא מתחממת נהדר במיקרו והיא טעימה בשיגעון - כל עוד מכינים אותה כמו שצריך ולא מתקמצנים על בצל מטוגן. אתם יכולים להביא לעצמכם גביע יוגורט להשלים את החוויה, אבל גם בלעדיו - יש כאן ניצחון גדול.

>> למתכון: מג'דרה מנצחת

מפרום (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
תמיד בא טוב. מפרום | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מפרום נהדר

תמיד חשבנו שמפרום זה מה זה מסובך, אבל כל כך טעים - שההשקעה משתלמת. עכשיו, כשמצאנו את המתכון שמוכיח לנו שוואללה, זה לא כל כך הרבה עבודה, פלוס גילינו שהטעמים רק משתפרים ביום שלמחרת - אנחנו מרגישים שעלינו פה על אפשרות לא רעה בכלל לארוחת הצהריים של מחר במשרד.

>> למתכון: מפרום נהדר

כרוב ממולא בסגנון גלילי

כרוב ממולא אולי לא זוכה לאותם יחסי ציבור כמו שניצלים או קציצות, אבל לחלוטין מדובר באחד המאכלים הכי ביתיים ואהובים בעולם. עכשיו דמיינו את עצמכם גוועים מרעב במשרד ונזכרים שזה מה שמחכה לכם לצהריים.

>> למתכון: כרוב ממולא בסגנון גלילי

לזניית גבינות (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
חימום קצר ויש לכם יופי של ארוחת צהריים | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לזניית גבינות

לזניה טובה היא פשוט טובה. זה לא קשור לתוספות, זה טמון בחיבור הקסום שבין הבצק לרוטב ולגבינות. חוץ מזה, לזניה היא בדיוק מהמאכלים שלילה במקרר עושה להם רק טוב, מחדד את הטעמים והופך את החוויה לטעימה הרבה יותר. יותר מזה?

>> למתכון: לזניית גבינות

שוקיים בבירה (צילום: קובי בכר, קצת מזה וקצת מזה, הוצאת ליתם)
טעים כל כך. עוף בתנור עם סויה ודבש | צילום: קובי בכר, קצת מזה וקצת מזה, הוצאת ליתם

עוף בתנור עם סויה ודבש

עוף צלוי עם מעטה שחום הוא ללא ספק אחד התענוגות הכי ביתיים שיש. עוד יותר תענוג יהיה אם תכינו ממנו קצת יותר, ותצליחו לא לחסל הכל ולשמור לכם מנה למשרד. הריח יטמטם את כולם, ואתם תרוויחו יופי של ארוחת צהריים.

>> למתכון: עוף בתנור עם סויה ודבש

ראגו (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
הכי טעים יום אחרי. ראגו | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

ראגו בולונז

בדיוק כמו במקרה הלזניה, רק הרבה יותר: כלל ידוע הוא שכל סוג של בולונז שתבחרו להכין יהיה הרבה יותר טעים ביום למחרת. במקרה הזה יש לנו מתכון סופר מהמם של אורלי פלאי שתוכלו לשדך לכל סוג פסטה ולעוף על זה בצהריים משרדיים קשים.

>> למתכון: ראגו בולונוז

קציצות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
ולקינוח: קציצות כמובן | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

קציצות גם וגם

לא באמת חשבתם שהרשימה הזאת לא תכלול קציצות, נכון? אז מבין כל מתכוני הקציצות שלנו, בחרנו את זה שאנחנו באמת הכי אוהבים: בקר ופרגית שאפשר לטגן ואפשר לבשל ברוטב עגבניות. רק אל תשכחו את האורז ליד.

>> למתכון: קציצות גם וגם