נכון שתמיד מתחשק לכם לרדת על אבוקדו ככה סתם עם כפית? אז לכו על זה. אבוקדו הוא אמנם פרי שמן, אבל זה שומן טוב ומלא בערכים תזונתיים. למה אתם מחכים? קחו כפית ותחפרו.  

עושים את האתגר? ספרו לנו איך הולך לכם! העלו תמונות של המנות שאתם מכינים ועדכנו אותנו ברעיונות שלכם. אנחנו ממש כאן באינסטגרם של אוכל טוב ובפייסבוק תייגו את הארוחות שלכם ב#אתגרהאוכלהבריא  

אתגר האוכל הבריא יוגורט (צילום: חיים יוסף, mako אוכל)
מתוק, מתוק על הבוקר | צילום: חיים יוסף, mako אוכל

בוקר: יוגורט עם פירות

אתגר האוכל הבריא סלט פסטה (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
צבעוני ומשמח. סלט פסטה צוהל | צילום: אסף רונן, mako אוכל


צהריים: סלט פסטה מקמח מלא ועוף (מתכון: שי ברנדס)

מרכיבים למנה 1:

1/2 כוס פנה מקמח דורום מלא
1/2 כפית שמן זית
200 גרם חזה עוף
מלח ופלפל שחור
לסלט:
1/2 כפית שמן זית
1 פלפל אדום
1/2 פלפל צהוב
4 עגבניות שרי חצויות
6 זיתי קלמטה מגולענים
1/4 בצל אדום פרוס דק
חופן עלי פטרוזיליה שלמים
כף שמן זית
כף חומץ בלסמי
1/2 כפית מיץ לימון
מלח ופלפל שחור
* כף צלפים מסוננים

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מעבירים למסננת ומצננים במים קרים. מסננים ושומרים בצד.

2. משמנים קלות את חזה העוף, ממליחים ומפלפלים. צורבים את העוף במחבת חמה, שתי דקות מכל צד.מצננים מעט וחותכים לרצועות דקות. שומרים חצי מהכמות בכלי סגור במקרר, לארוחת הצהריים של מחר.

3. משמנים מעט את קליפת הפלפלים ומניחים בתבנית במרכז התנור כאשר הגריל העליון דולק לחום מקסימלי. צורבים את הפלפלים כ-20 דקות, עד שהקליפה משחירה חלקית והפלפל מתרכך.

4. מוציאים לכלי פלסטיק, סוגרים עם מכסה ומצננים כחצי שעה. מסירים את הקליפה מהפלפלים וחותכים אותם לרצועות דקות. שומרים חצי מהפלפל האדום במקרר לארוחת הערב של מחר.

5. מערבבים את כל חומרי הסלט.

ביניים: חצי אבוקדו

אתגר האוכל הבריא אבוקדו (צילום: thinkstock)
תמיד חיכינו שמישהו יאשר לנו לאכול אבוקדו ככה סתם בכפית | צילום: thinkstock


אתגר האוכל הבריא מאפין (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
למה לאכול חביתה רגילה אם אפשר להכין מאפינס? | צילום: אסף רונן, mako אוכל

ערב: מאפינס חביתה עם בולגרית ופלפל קלוי וסלט ירקות (מתכון: שי ברנדס)

מרכיבים למנה 1:

ביצה
כף עירית קצוצה
30 גרם גבינה בולגרית 5% שומן
חצי פלפל אדום קלוי שנשמר מסלט הפסטה
כפית שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. טורפים את הביצה ומוסיפים אליה את העירית. מפוררים את הגבינה לתוך התערובת, מוסיפים את רצועות הפלפל האדום ומערבבים.

3. משמנים תבנית מאפינס או מיני מאפינס מסיליקון ומוזגים את התערובת. שימו לב שיש למלא את השקע עד כדי שני שליש מגובהו מכיוון שהמאפין תופח מאוד באפייה ויורד מעט לאחר צינון.

4. אופים 30 דקות או עד שהמאפין זהוב מאוד, תפוח, ויציב למגע. מוציאים את התבנית ומצננים כחמש דקות לפני שמחלצים את המאפינס מהתבנית.

לילה: ארטיק בננה-שוקולד-קוקוס (ראו מתכון מיום 1)

אתגר האוכל הבריא ארטיק (צילום: חיים יוסף, mako אוכל)
היי זה שוב אתה, התגעגענו אליך | צילום: חיים יוסף, mako אוכל

לוח זמנים ראשון

>> לעמוד הראשי של אתגר האוכל הבריא 

>> כל המתכונים למחר כאן