5 מתכונים ירושלמיים שממש כדאי שתכירו
גמר MKR המטבח המנצח שייערך בשבוע הבא הוא הזדמנות להכריע בין 4 מטבחים שמייצגים 4 ערים שונות בארץ - האוכל המסורתי מלוד, האוכל המדויק אך הפשוט מתל אביב, האוכל החריף של המטבח התאילנדי בערבה וכמובן האוכל הירושלמי, שמיוצג בתוכנית על ידי השפים אבי וליאור. רגע לפני ההכרעה, אספנו לכם מתכונים ברוח שוק מחנה יהודה

קשה לשים את האצבע במדויק על מאכלים שהשתרשו בקולינריה הישראלית כ"מאכלים ירושלמיים", אבל בכל זאת - ברור לנו שקוגל, סופריטו ועלי גפן הם לגמרי כאלה. אלה לא רק חומרי הגלם שהופכים אותם לירושלמיים, אלא גם האווירה והרוח הנדירה שאפשר למצוא רק שם.
נציגי המטבח הירושלמי ב"MKR המטבח המנצח" הם כמובן ליאור ואבי. בתור מי שמעידים שגדלו בין סמטאות השוק, הם ייצגו את הקולינריה הירושלמית מסביב לעולם ובישלו לאישים בכירים, כמו גם לראש הממשלה נתניהו. מולם יתחרו נציגי המטבח התל אביבי אושרי וירדן, נציגי המטבח התאילנדי מהערבה דניאל ונדב ונציגי המטבח המסורתי מלוד עדיאל ושלומי. רגע לפני שזה קורה, אספנו מתכונים ירושלמיים מומלצים, לארוחת השבת או בכלל.
מעורב ירושלמי הוא מאכל מדהים אך מלא מכשולים - הפיתה מתפרקת, המיצים של הבשר נוזלים וכל העסק מצריך יותר מדי מפיות. הפתרון הוא לדחוף את המעורב לתוך חצי כיכר לחם. מלבד הפרקטיות, זה גם נורא טעים.

לא מעט שמן יש במתכון הזה, אבל בבקשה אל תנטרו לו על כך. מדובר בתבשיל חלאבי של עוף וצ'יפס שמתחיל בטיגון רציני, ונגמר בשעה ומשהו של בישול. והטעם - אלוהי.

מאפה רך, טעים ונימוח כמו במאפייה - אם לא הרבה יותר.

המתיקות המסורתית של הקוגל האשכנזי זוכה לשדרוג מרתק.

פנו לכם קצת זמן בסוף השבוע ותכינו את עלי הגפן הכי טעימים בארץ, של מסעדת מורדוך בירושלים. אז תכינו סיר גדול ומקום על השיש, ותתחילו לגלגל.

בתיאבון!