10 המתכונים שהכי אהבתם השנה
רגע לפני שתשע"ב מפנה את מקומה לשנה עברית חדשה, עצרנו לבדוק אילו מתכונים הכי עשו לכם את זה בשנה החולפת. התוצאות מלמדות באופן חד משמעי שלא משנה כמה טרנד האוכל הבריא תופס תאוצה – כולם עדיין מעדיפים לרייר מול מתכוני שוקולד



1. עוגת שוקולד עם מים
את המתכון הזה קיבלנו מבלוגרית בשם פז אלסטר, שמתחזקת בלוג מתוק בשםcake it easy. היא הראשונה שחשפה בפנינו את פלא האפייה עם מים רותחים (בפנים, לא ליד!), ונדמה שגם אנחנו וגם אתם התקשינו להתאושש מהתגלית המרעישה. מכינים בלילה, שופכים עליה מים רותחים ומכניסים לתנור. התוצאה – עוגת שוקולד חמה ומפתיעה.
2. עוגת שוקולד אוסטרלית של אמא של אסי עזר
אתם רואים נכון, לפנינו עודעוגת שוקולד. הפעם זו העוגה שהכינה מלי עזר לדיירי העונה האחרונה של האח הגדול. אולי מה שעשה לכם את זה זה שהיא בלי קמח, מה שהופך אותה מתאימה גם לפסח וגם לרגישים לגלוטן, ואולי זו פשוט העובדה שהיא שוקולדית להפליא.
3. כדורי שוקולד
גם במקום השלישי יש לנו מתכון ממיןשוקולד, או במקרה הזה קקאו. מדובר במתכון לכדורי שוקולד כמו פעם – בלי שוקולד אמיתי ובלי שדרוגים. נראה שהנוסטלגיה עושה את שלה, ושלא משנה כמה חידושים והמצאות יפקדו את החך שלנו – עדיין נאהב לחזור לכדורים סטייל "ילדים מבשלים". יש בזה משהו קסום, אתם חייבים להודות.

4. עוגת ביסקוויטים משודרגת
טוב, זה ללא ספק אחד המתכונים שאנחנו הכי גאים בהם כאן באוכל טוב.חן שוקרוןהסופר-מוכשרת, אמנית המתוקים שלנו, לקחה את עוגת הביסקוויטים הישנה והטובה והפכה אותה למונומנט של טעם וצורה שפשוט אי אפשר להישאר אדישים אליו. מתכון לא פחות ממדהים.

5. הסופלה המושלם
זוכרים את הפרק הזה במאסטר שף, שבו נדרשו המתמודדים להוציא מתחת ידיהם סופלה לפי כל הכללים? אז מסתבר שמיד אחרי הפרק – ועוד הרבה זמן אחריו – בערה בכולנו התשוקה לעמוד במשימה בעצמנו. העובדה שמדובר בקינוח מושלם ושוקולדי לעילא כמובן לא גרעה מאהבתנו למתכון הזה.

6. תבשיל עוף ואורז
במקום השישי יש לנו, סוף סוף, מתכון של אוכל אמיתי (ולא שאנחנו מזלזלים חלילה בתזונה שמושתת על שוקולד). מתכון פשוט פשוט, שלעוףואורז שמתבשלים ביחד עם ירקות ותבלינים לכדי מעין קדירה ביתית וטעימה. תכלס, גם אנחנו הכי אוהבים כאלה.

7. מדריך לפתיתים
נחמד לראות שגם המדריך הזה, לבשלנים שרק מתחילים את דרכם במטבח, תפס מקום בעשרת הנבחרים שלכם. כאן אנחנו מראים לכם, צעד אחרי צעד אחרי צעד, איך מכינים פתיתים, שהם לכאורה המאכל הכי פשוט שיש. מה אפשר ללמוד מזה? שגם בשלנים גדולים מרגישים מדי פעם צורך לחזור לבסיס, לבדוק מה העניינים שם. נחמד לדעת.

8. מאפינס קרמבו
המאפינס האלה, שלקרין גורן, הם אולי המתכון הזכור ביותר מעונת הילדים של מאסטר שף. לראיה – המתכון הזה זכה ליותר מ-80 אלף ביקורים, וזה כנראה לא ייגמר כאן. למטה מאפינס עם שוקולד מקופלת, למעלה קציפת ביצים מצופה שוקולד. כיף אמיתי.
9. בואיקוס
לא קינוח, אבל כן מאפה, פשוט מאוד, מבית היוצר שלאהרוני. הלחמניות הפשוטות האלה, בלי השמרים ועם הגבינות, שבו את לבכם השנה, ואנחנו יכולים להבין למה. בבוקר שבת או חג גם אנחנו אוהבים ליהנות מהמאפים הקטנים והמקסימים האלה, עם איזה סלט קטן וספל ענקי של קפה.

10. עוגיות טחינה של מיקי שמו
את העשירייה הפותחת של השנה סוגרמיקי שמו, עוד קונדיטור שאחראי במידה רבה שאיך שאנחנו אופים בשנים האחרונות. כאן במתכון קלאסי ופשוט, לעוגיות שמתחילות עם טחינה גולמית ומסיימות בטעם חלבה משמח לבב.