שושנת מרנג ורודה של מיס פטל (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
דברו אלינו בפרחים. שושנת מרנג | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

המנה הסגולה: פאדג' שוקולד לבנדר

זמן עבודה: 30 דקות
זמן הכנה: שעתיים וחצי

המרכיבים (כ-20 יחידות): 

3/4 כוס חלב ממותק
כפית פרחי לבנדר
כוס סוכר
קורט מלח
כוס שוקולד צ'יפס מריר
2 כוסות מרשמלו לבן

אם רוצים פס סגול באמצע: 

חצי כוס מרשמלו לבן
2 כפות חלב ממותק
50 גרם שוקולד לבן
צבע מאכל סגול

משנכנס אדר הפייסבוק שלנו שמח, חבל על הזמן

אופן ההכנה:

1. שמים בקערה קטנה חלב ממותק ואת פרחי הלבנדר ומחממים דקה במיקרו. מניחים בצד ל-10 דקות.

2. מסלקים את פרחי הלבנדר בעזרת כפית (הם צפים) ומעבירים את הנוזל לסיר.

3. מוסיפים לסיר סוכר ומלח ומביאים לרתיחה. כשרותח מורידים מהאש, מוסיפים מרשמלו ושוקולד ומערבבים עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת אחידה.

4. מעבירים לתבנית בגודל 20X20 ס"מ מרופדת בנייר אפיה, מיישרים ומקררים במקרר כשעתיים. מוציאים מהמקרר וחותכים לקוביות.

לפס הסגול באמצע: 

1. שמים בעקרה קטנה את המרשמלו, החלב והשוקולד הלבן.

2. ממיסים במיקרו בפולסים עד שהכל נמס.

3. מערבבים פנימה 2 טיפות של צבע מאכל סגול.

4. שמים בתבנית חצי מכמות תערובת השוקולד-לבנדר, מעל מפזרים מהתערובת הסגולה ומכסים בתערובת השוקולד שנותרה.

 

פאדג' שוקולד לוונדר של מיס פטל (צילום: שרית נובק - מיס פטל)
פאדג' שוקולד לוונדר. מראה יוקרתי | צילום: שרית נובק - מיס פטל

המנה הוורודה: מרנג ורדים

זמן עבודה: 20 דקות
זמן הכנה: 5 וחצי שעות

המרכיבים (50 יחידות): 

4 חלבונים
250 גרם סוכר
כפית קורנפלור
כמה טיפות של מי ורדים
אופציה: 2 טיפות צבע מאכל ורוד

שושני מרנג ורודות של מיס פטל (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
משלוח מנות שבאמת נשמח לקבל | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

אופן ההכנה:

1. מכניסים לקערה את החלבונים והסוכר ומחממים מעל סיר אדים (בן מארי) עד שרוב הסוכר נמס והתערובת חמימה למגע.

2. מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים כ-2 דקות.

3. עוצרים, מוסיפים את הקורנפלור וממשיכים להקציף 8 דקות נוספות, עד שהתערובת מתקררת.

4. מוסיפים כמה טיפות של מי ורדים ואם רוצים צבע מאכל, ומערבבים בעדינות בעזרת מרית (לא להמשיך להקציף במיקסר בשלב הזה, אחרת התערובת תיפול).

5. מעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב (ליצירת וורדים יש להשתמש בצנתר כוכב סגור).

6. מזלפים עיגולים על גבי נייר אפייה.

7. מכניסים לתנור במצב טורבו לטמפרטורה של כ-70 מעלות לכ-5 שעות עד שהמרנגים מתייבשים.

נשיקות שושנים של מיס פטל (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
שושני מרנג. מתוק, ורוד ואוורירי | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

המנה הירוקה: עוגיות פיסטוק

זמן עבודה: חצי שעה
זמן הכנה: שעתיים וחצי

המכיבים (50 עוגיות): 

240 גרם קמח
150 גרם חמאה רכה
130 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
2 חלמונים
כף מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות)
1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר

אופן ההכנה: 

1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה, סוכר ומלח עד שמתקבלת תערובת בהירה ואחידה.

2. מוסיפים חלמונים ומערבבים היטב.

3. מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים היטב.

4. מוסיפים את הקמח ומערבבים קצרות רק עד לאיחוד. לא לערבב יותר מדי.

5. מוסיפים פנימה את השוקולד צ'יפס ומערבבים בקצרה.

6. מחלקים את התערובת לשני חלקים, מגלגלים כל חלק לגליל בעובי 5 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעתיים.

7. מחממים תנור ל-160 מעלות.

8. מוציאים מהמקרר, פורסים כל גליל לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ, מניחים על גבי נייר אפייה ואופים 15-20 דקות. מצננים בתבנית. היזהרו מאפיית יתר, כשמוציאים מהתנור העוגיות עדיין רכות והן מתקשות בקירור.

 

עווגיות פיסטוק של מיס פטל (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
עוגיות פיסטוק ירוקות | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

המנה האדומה: דובדבני אמרנה במרציפן

זמן עבודה: חצי שעה
זמן הכנה: שעה 

המרכיבים (20 יחידות): 

דובדבני אמרנה
200 גרם מרציפן
150 גרם שוקולד מריר
כפית שמן

אופן ההכנה: 

1. מסננים כ-20 דובדבנים מהרוטב.

2. לשים מעט את המרציפן לריכוך. לוקחים כדור קטן של מרציפן, מועכים אותו לצורת פיתה ועוטפים דובדבן. מגלגלים בידיים לכדור ומניחים בצלחת.

3. חוזרים על הפעולה עם כל הדובדבנים, עד שנגמר המרציפן.

4. מכניסים לקירור של כחצי שעה.

5. שמים את השוקולד בכוס וממיסים בפולסים במיקרו.

6. כשהכל נמס מוסיפים כפית שמן ומערבבים היטב.

7. מוציאים את הכדורים מהמקרר, נועצים קיסם בכדור, טובלים בשוקולד המומס, מנערים עודפים ומניחים על נייר אפיה עד שהשוקולד מתקשה מחדש.

 

דודבני אמרנה במרציפן של מיס פטל (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
דבדבני אמרנה במרציפן ושוקלד מריר | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

המנה הכתומה: תפוזים בשוקולד

זמן עבודה: 10 דקות
זמן הכנה: יומיים

המרכיבים (30 יחידות):  

2 תפוזים
2 כוסות סוכר
150 גרם שוקולד מריר
כפית שמן

אופן ההכנה: 

1. פורסים את התפוזים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ. מניחים בסיר גדול.

2. ממלאים את הסיר במים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מרתיחים כ- 30 דקות, ומסננים את התפוזים מהמים.

3. בסיר נוסף שמים 2 כוסות מים ו- 2 כוסות סוכר ומביאים לרתיחה. מערבבים עד שהסוכר נמס.

4. כשהסוכר נמס, מכניסים פנימה את פרוסות התפוזים, שומרים שהפרוסות ישארו ישרות ולא יתקפלו. מבשלים את התפוזים בסירופ הסוכר על אש בינונית-נמוכה כשעה, עד שהסירופ מסמיך והתפוזים מקבלים גוון כתום עמוק. מוציאים בזהירות מהסיר בעזרת מזלג ומניחים בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 

5. מניחים לקירור ולייבוש כיום-יומיים (אם רוצים אפשר לפזר מעל התפוזים סוכר).

6. כשהתפוזים יבשים, חותכים כל פרוסה לשניים.

7. ממיסים את השוקולד בתוך כוס במיקרו. כשנמס מוסיפים כפית שמן ומערבבים היטב.

8. טובלים את חצאי פרוסות התפוזים עד האמצע, ומניחים על נייר אפיה עד שהשוקולד מתקשה בחזרה.

תפוזים בשוקולד של מיס פטל (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
תפוזים בשוקולד. צבעוני ומשמח | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

תפוזים בשוקולד - ארוז (צילום: שרית נובק - מיס פטל)
תפוזים בשוקולד. משקיעים גם באריזה | צילום: שרית נובק - מיס פטל

אוזני המן

זמן עבודה: 30 דקות
הכנה: שעתיים

המרכיבים (20 יחידות): 

60 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר
15 גרם קקאו
קורט מלח
1 ביצה קטנה
120 גרם קמח

למילוי:
ממרח שוקולד

לציפוי:
סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

1. חותכים את החמאה לקוביות קטנות.

2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים מחאה, אבקת סוכר, קמח, קקאו ומלח לתערובת פירורית.

3. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים עד לקבלת כדור בצק.

4. מוצאים ומשטחים לצורת "פיתה". עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לכשעה.

5. מוציאים מהמקרר, מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ, וקורצים עיגולים.

6. במרכז כל עיגול מניחים תלולית קטנה של ממרח שוקולד (הכי הכי נוח עם שפופרת שוקולד קנוי או שק זילוף קטן), סוגרים את העיגול מסביב לתלולית מ-3 כיוונים, מהדקים מעט את הקצוות, מוסיפים את הסוכריות הצבעוניות (אם רוצים), ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-15 דקות.

את אוזני ההמן האלה אתם זוכרים?

אזני המן של מיס פטל (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
אזני המן שוקולד שוקולד. קצת אחרת | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

משלוח מנות צבעוני של מיס פטל (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
וככה זה נראה ביחד. משלוח מנות מפנק | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

>> וזה משלוח המנות של מיס פטל מהשנה שעברה

לבלוג של מיס פטל

>> מתכונים לאוזני המן