>> כל המתכונים לראש השנה

מתכונים של מנות עיקריות לראש השנה

מתכונים של מנות ראשונות ותוספות לראש השנה

מתכוני קינוחים לראש השנה

מתכונים: קינוחים פרווה

מתכונים: עוגות של קרין גורן ומיקי שמו

מתכונים של אבי לוי לראש השנה

מתכונים של אביב משה לראש השנה

מתכונים לארוחת חג זולה

מתכוני עדות לראש השנה

מתכונים טבעוניים לראש השנה

ארוחת חג שכל אחד יכול להכין

מתכונים לעוגות דבש

רובנו אוכלים בראש השנה חריימה, דג מרוקאי או גפילטע פיש. רובנו מכריזים שלא נסכים לוותר על המנה הזו לעולם, ושבהקשר של אוכל אנחנו לא באמת צריכים שינויים, כי העיקר זה המסורת. מצד שני - מתערבים איתכם שכל אחד ואחד מכם ישמח מאוד אם יגישו לו השנה את אחת ממנות הדגים האלה, של אידי מאשדוד. אז מה אתם אומרים? מוכנים לאתגר?

קציצות דגים עם גרגירי חומוס ורוטב עגבניות
חריימה של קציצות דגים. חריף וטעים אש | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

החריימה של אידי: קציצות דגים עם גרגרי חומוס ורוטב עגבניות

המרכיבים (4 מנות):
מטחנת בשר ידנית (ביתית)
סיר אלומיניום שטוח בקוטר כ- 34 ס"מ

לתערובת הקציצות:
1 קילו פילה דג בורי
צרור כוסברה קצוצה
צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כפות פירורי לחם
1/2 כפית פפריקה חריפה
4 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
1 בצל סגול, קצוץ
1 כפית כמון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור

אין תמונה
אידי. אם נותנים לכם מתכונים של האיש הזה, תיקחו

לרוטב העגבניות:
4 כפות שמן זית, לטיגון
1 שן שום קצוצה
1/2 בצל לבן, קצוץ
2 עגבניות מגוררות
צרור כוסברה קצוצה
צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
1 כפית כורכום
פפריקה חריפה
1 כפית אריסה פיקנטית
1 פלפל אדום יבש חריף, בשלמותו
1 כוס ציר דגים (או ציר ירקות)
2 כוסות גרגירי חומוס (מבושלים)

אופן ההכנה:

1. מעבירים במטחנת בשר את כל מצרכי תערובת הקציצות ומכניסים למקרר.

2. להכנת הרוטב: מחממים בסיר שמן זית, מוסיפים בצל ושום ומטגנים.

3. מוסיפים את העגבניות, הפטרוזיליה, הכוסברה, מלח ופלפל שחור, הכורכום, הפלפל היבש, האריסה והפפריקה החריפה. מערבבים היטב. מוסיפים את ציר הירקות או הדגים ומביאים לרתיחה.

4. מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים.

5. במקביל יוצרים קציצות מהתערובת המוכנה ומוסיפים לסיר.

6. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות עם מכסה.

* מומלץ להגיש עם כיכר לחם מהמכולת.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: חריימה של אידי

>> מתכונים לראש השנה

סלמון במעטפת תבלינים וחרדל
סלמון בתבלינים וחרדל. בפנים קצת נא, בחוץ שוחה בטעמים | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

סלמון במעטפת תבלינים וחרדל

המרכיבים (6 מנות):
1.200 ק"ג סלמון (6 יחידות)
שמן זית
מלח
פלפל שחור
2 כפיות חרדל דיז'ון עם גרגרים
2 בצלים לבנים, קצוצים דק
3 שיני שום, קצוצות דק
2 צרורות עירית, קצוצים דק
3/4 כוס מים, או ציר ירקות

אופן ההכנה:

1. מניחים את הדג כשגבו (החלק החיצוני, עם העור) מונח על תחתית הצלחת, ומשמנים את בשרו.

2. זורים על הדג המשומן מלח ופלפל, ובטפיחות מצמידים את גרגרי המלח והפלפל לבשר הדג.

3. מכסים את הדג בחרדל, ושוב– בטפיחות קלות מצמידים את גרגרי החרדל לדג. אותו דבר עושים גם עם הבצל, השום ולבסוף העירית הקצוצה – מקפידים שכל המרכיבים הקצוצים יהיו צמודים לבשר הדג על ידי טפיחות יד קלות.

4. מניחים את הדג העטוף בתבלינים ובירקות במרכז תבנית אישית חסינת חום. מוסיפים לתבנית 1/4 כוס ציר דגים, או ציר ירקות, אבל לא שופכים את הנוזלים על הדג, אלא מסביבו.

5. מכניסים את התבנית עם הדג לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-12 דקות.

6. מוציאים מהתנור ומגישים מיד: הדג סופח את הנוזלים, את טעמי התבלינים ושאר ירקות שציפו אותו, וחלקו הפנימי נשאר מעט נא וספוג טעמים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלמון במעטפת תבלינים וחרדל

פילה בורי עם ירקות גינה
פילה בורי עם ירקות גינה. חצי שעה והכל מוכן | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

פילה בורי עם ירקות גינה

המרכיבים (6 מנות):
1,200 ק"ג פילה בורי (6 יחידות)
3 שיני שום פרוס
2 בצלים סגולים, פרוסים
2 שורש פטרוזיליה
2 גבעול סלרי קלוף
2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
2 גזרים, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
2 קישואים, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
2 חופנים של שעועית ירוקה
2 פלפל שאטה אדום
600 מ"ל (1/2 2 כוסות) ציר דגים
מלח
פלפל שחור
1 כוס שמן זית
2 צרורות עירית קצוצה
2 צרורות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. שופכים למחבת את כוס שמן הזית ומחממים.

2. מוסיפים את השום והבצל הסגול ומטגנים מעט.

3. מוסיפים את כל הירקות החתוכים ומערבבים, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את פלפל השאטה. מניחים את פילה הבורי על הירקות למשך 5 דקות. מוסיפים את ציר הדגים, מבשלים עוד כ-10 דקות עם מכסה סגור ומביאים לרתיחה.

4. לפני ההגשה מפזרים עירית ופטרוזיליה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פילה בורי עם ירקות גינה

 

פילה מוסר ואפונה ירוקה
פילה מוסר ואפונה ירוקה. מנה עדינה עם אפונים וקצת נענע | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

פילה מוסר ואפונה ירוקה

המרכיבים (6 מנות):
1.200 ק"ג פילה מוסר (6 יחידות)
תבלין דג לתנור (או תערובת של מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וקורט כורכום)
6 כפות שמן זית
2 בצל לבן בינוני, קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
2 כוסות אפונה ירוקה
1 פלפל אדום מתוק, קצוץ לקוביות קטנות
10 עלי נענע
2 כוסות (480 מ"ל) ציר ירקות
מלח

אופן ההכנה:

1. מתבלים את פילה המוסר בתבלין דג בכמות נדיבה משני צדדיו וממליחים מעט.

2. מחממים שמן זית במחבת עמוקה (עם מכסה) ומזהיבים את הבצל ואת השום הקצוץ.

3. מניחים את פילה הדג על התערובת ומטגנים למשך דקה.

4. מוסיפים למחבת אפונה, פלפל אדום מתוק, עלי נענע וציר ירקות, וממליחים.

5. מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים למשך 7 דקות נוספות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פילה מוסר ואפונה ירוקה

* כל המתכונים באדיבות אידי ישראלוביץ ממסעדת אידי

>> אם אתם חייבים גפילטע פיש
>> כל המתכונים לראש השנה