מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

טיפ: איך מקלפים שום במהירות?

אולי אחד הדברים הכי מעצבנים שיש במטבח, זה לקלף שום, שתמיד נדבק לאצבעות ולא מוכן להתקלף. קבלו שיטה שתמיד עובדת לקילוף מהיר, ובגלל שאנחנו אוהבים אתכם - קבלו שיטה נוספת כבונוס

mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

שום, בסיס טעם מעולה לכל כך הרבה מאכלים, אבל מה - סופר מעצבן לקלף אותו. גם אם הצלחתם לקלף את חלק מהקליפה החיצונית, סביר להניח שחלקיקים מהקליפה הפנימית יידבקו לשן ולא יירצו לעזוב, אפילו לא בכוח. נכון, אז מכה חזקה על השן פותרת את הבעיה, אבל גם מועכת אותה כהוגן, ויש מצבים בחיים בהם אנחנו צריכים שיני שום שלמות.

אז מה עושים? הפתרון פשוט: חותכים את החלק התחתון והיבש ומכניסים את שיני השום למיקרוגל למשך 15-20 (ולפעמים אף 30) שניות. הנה סרטון שמדגים את השיטה בצורה מעולה:

רוצים עוד שיטה? קיבלתם! כך תקלפו שום בפחות מעשר שניות:

מצאתם טעות לשון?