עוגת השזיפים המפורסמת של אהרונילא רק שקיבלנו מאהרוני את המתכון לעוגת השזיפים שלו, יש לנו גם את הסוד שעזר לה להפוך לעוגת הבית שלו. כן, יש לנו זהב בידיים, והוא כולו שלכם עכשיו![]() צילום: נלי שפר, יחצ |
במשך שנים אהרוני היה מכין עוגות מורכבות עם מלא שלבים, אבל את הסוד לעוגה המושלמת הוא גילה בזכות אשתו, חגית. כשבתו, תמרה, הגיעה להפתיע אותו באחת מתוכניות "הקינוח המושלם" הוא שיתף בסיפור מאחורי העוגה ובטיפ הזהב להצלחה שלה. "הייתה תקופה שגיליתי את הבישול הצרפתי המורכב, נכנסתי לאטרף של בישול כמה שיותר מאתגר. הייתי עושה עוגות עם 17 קערות ומיקסרים, זה היה מטריף את הבית ואת גיגי (האישה) בפרט", סיפר השף, וחשף את התפנית שהפכה לסוד ההצלחה של העוגה: "יום אחד גיגי שמה את הכל בבת אחת במעמד מזון, ומאז זאת העוגה המשפחתית שלנו". עם מינימום שלבים ובלי להסתבך - הנה המתכון הכי פשוט אך מדויק לעוגת השזיפים המושלמת, תודו לנו (או לאהרוני) אחר כך. המצרכים :
לשזיפים:
אופן ההכנה:1השזיפים: מערבבים את הסוכר והברנדי בקערה רחבה ושטוחה. משרים את השזיפים בתערובת הסוכר והברנדי, עם הצד החתוך כלפי מטה, למשך כחצי שעה. 2מחממים תנור ל-180 מעלות. 3העוגה: מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר כ-5 דקות, עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמנת החמוצה והחמאה וממשיכים לערבל עוד דקה. 4מוסיפים את המיץ וקליפת הלימון ולבסוף את הקמח לערבול קצר ביותר, רק עד שהתערובת חלקה ואחידה. 5מורחים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ בחמאה ובוזקים לתוכה סוכר, כך שחלקה הפנימי של התבנית יהיה מצופה לגמרי בסוכר. יוצקים אל התבנית את התערובת. 6מסדרים את חצאי השזיפים המושרים על העוגה בצורה חופפת, כמו רעפים, כשהם נוטים מעט באלכסון. אין צורך ללחוץ ולדחוף אותם אל הבצק, הם כבר ישקעו לבד. מפזרים מעט סוכר על השזיפים. 7אופים כ-50 דקות, עד שהעוגה יציבה. לפני ההגשה מפזרים מעט אבקת סוכר. צילום: מתוך "הקינוח המושלם", נלי שפרבתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |