מק אנד צ'יז

אוף למה אנחנו לא יכולים לסרב אף פעם למנת מק אנד צ'יז מהבילה ומנחמת? מדובר בהתגשמות כל הפנטזיות על פסטה גבינתית מוקרמת ונמתחת, ובגרסה הזאת נדרשים 5 מרכיבים (לא ספרנו מלח ופלפל) ועשרים דקות. מה זה לקחנו.

>> למתכון: מק אנד צ'יז מהיר

מק אנד צ'יז מהיר (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
מק אנד צ'יז מהיר | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

פיצות אישיות ללא שמרים

פיצה בלי התפחה! נכון שאין על פיצה שהותפחה לה יותר מיומיים וכולה בועות יפהפיות, אבל בשביל פיצה ביתית פשוטה ומהירה אנחנו לא טורחים ככה, את זה נשאיר למקצוענים עם הטאבונים וניקח את המתכון הזה מ"טעים!" שעושה לנו חיים קלים וטעימים.

>> פיצות אישיות בלי שמרים

פיצות אישיות (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
פיצות אישיות מבצק ללא שמרים | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

לביבות גבינה

הלוק של פנקייקס אבל שלא תתבלבלו, אלה הן שלוליות הגבינה שילדיכם כל כך אוהבים מהגן. מתקתקות וביתיות, דקיקות והכי קלות בעולם.

>> למתכון: לביבות גבינה מתוקות של הגנים

לביבות גבינה מתוקות (צילום: Nataliia Fedori, Istock)
לביבות גבינה מתוקות | צילום: Nataliia Fedori, Istock

תפוחי אדמה ממולאים בגבינה

ארוחת ערב של שילובים מנצחים בין תפוד לוהט וגבינות. סלטון בצד וזהו, יותר מזה אנחנו לא צריכים שום דבר.

>> למתכון: תפוחי אדמה ממולאים בגבינה

תפוחי אדמה ממולאים (צילום:  Elena Shashkina, ShutterStock)
תפוחי אדמה ממולאים | צילום: Elena Shashkina, ShutterStock

פנקייקס תפוחי אדמה

ומתפוד לתפוד - פה אנחנו משתמשים בתפוחי אדמה שבושלו ונמעכו לכדי פירה. גם כאן השילוב המצוין של תפוד וגבינה, רק שפה אנחנו מערבבים עם קצת קמח וביצה ומטגנים פנקייקים. כי עם כמה שאנחנו אוהבים פנקייקים, הגרסה המלוחה שלהם גם ממכרת.

>> למתכון פנקייקס תפוחי אדמה

פנקייק תפוחי אדמה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
פנקייק תפוחי אדמה | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

קציצות כרובית

_ADעלינו פה על משהו עם הקציצות האלה, אנחנו אומרים לכם. טעימות כל כך. נזהיר מראש שהגרסה המטוגנת טעימה פי כמה, אבל גם למתעקשים לאפות יש מה לחפש כאן. ותכלס, אפ לא סופרים את המלח אז מדובר ביופי של קציצות משני מרכיבים בלבד - קמח חומוס וכרובית מבושלת מעוכה. לא לדאוג, זה מספיק בשביל לקשור את החומרים יחד מבלי להתפרק. כמובן שאתם מוזמנים להוסיף בצל ירוק קצוץ או כל ירק מגורר ולתבל באיזה סגנון שרוצים, אבל באמת שגם בלי הן טעימות לאללה.

>> למתכון: קציצות כרובית מעולות ב-3 מרכיבים

קציצות כרובית ב-3 מרכיבים - במחבת (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
במחבת | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

קרפים עם נוטלה

את הקרפ הראשון ואולי 2-3 אחריו כנראה תזרקו, אבל אחרי שתבינו את הקטע ותתחילו לתקתק קרפים דקיקים וחתיכיים, תראו שמדובר בקינוח שתמיד בא טוב.

>> למתכון: קרפים עם נוטלה

קרפ עם נוטלה (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
קרפ עם נוטלה | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

בורקס תפוחי אדמה

בורקס זה משהו שתמיד מתחשק לאכול - גבינה, תרד, פטריות, פיצה וכמובן תפוח אדמה. המלצה חמה: לבשל ביצים קשות ולחתוך כמה ירקות ליד - ארוחת נשנושים מושלמת.

>> למתכון: בורקס תפוחי אדמה

מרק כרובית

מתכון של עז תלם שמשתמש בכ-ל הכרובית. אפשר לעשות אותו פרווה ואפשר חלבי - בכל גרסה התענוג מובטח. 

>> למתכון: מרק כרובית מנצח ב-5 מרכיבים

בורקס תפוחי אדמה (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
בורקס תפוחי אדמה | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

עוגת שוקולד

זאת עוגה שהפכה לאחת הקבועות שלנו לפסח, אבל אין שום סיבה לחכות לפסח ולא להכין אותה כבר עכשיו: שוקולד, ביצים, סוכר, תמצית וניל, טיפונת מלח וזהו.

>> למתכון: עוגת פודינג שוקולד

מרק כרובית (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מרק כרובית | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

עוגיות קוקוס

נטולות גלוטן, קלילות ודורשות רק ארבעה מרכיבים: קוקוס טחון, 2 חלבונים, סוכר ותמצית וניל. טעימות לאללה ומחזיקות עד שבועיים במקרר.

>> למתכון: עוגיות קוקוס ללא גלוטן

עוגת פודינג שוקולד (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
עוגת פודינג שוקולד | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל