לכל דבר בחיים האלו יש תאריך תפוגה, ובמיוחד למוצרי מזון. יש כאלו שנשמרים רק יום-או יומיים, יש כאלו שבעזרת חומרים משמרים נשמרים יותר ויש כאלו שיכולים לדגור לכם בארון לנצח ולא להתקלקל. את הכתבה הזו אנחנו מקדישים לקבוצה האחרונה.

רק הערה קטנה לפני שמתחילים: למרות כל מה שאנחנו עומדים לספר לכם, אחסון לא נכון עלול לגרום לקלקול מוקדם של סוגי המזון הנזכרים מטה. בנוסף, אם מכרו לכם במקום הדבר עצמו איזשהו חיקוי זול שלו - הכללים אינם חלים עליו. לכן אנחנו ממליצים להריח, לטעום ולהפעיל שיקול דעת לפני שמשתמשים במוצרים הבאים, אם הם שוכבים לכם בארון עוד מלפני שנולדתם.

דבש לשנה החדשה (צילום: thinkstock)
דבש. עוד בימי בבל השתמשו בו | צילום: thinkstock

>> בואו להגיד לנו שלום בפייסבוק

דבש
זה אולי הפרט הכי ידוע ברשימה הזאת – דבש לא מתקלקל. רמת החומציות הטבעית והעובדה שהוא עשוי בעצם מהרבה סוכרים ומעט מאוד מים גורמים לכך שחיידקים פשוט לא יכולים לחיות או לשגשג בתוכו, מה שמונע מהם לקלקל אותו. נכון, המרקם שלו עשוי להשתנות ולהפוך לגבישי וקשה יותר וגם הצבע שלו יכול לשנות פנים, אבל הדבש עצמו נותר טוב לשימוש למשך שנים ארוכות. כמה ארוכות? כשארכיאולוגים בריטים חפרו בקברי הפרעונים במצרים במאה ה-19, הם מצאו כד דבש עתיק בן אלפי שנים ובו דבש עם טעם מושלם.

סירופ מייפל
סירופ מייפל אמיתי (ולא סירופ "בטעם מייפל") עשוי מ-100 אחוז סירופ טבעי שמופק מעץ האדר, ובדומה לדבש, מכיל כמות גדולה של סוכרים ומעט מים. גם המייפל יישמר לכם לנצח אם תאחסנו אותו נכון, וכמו הדבש גם הוא עלול לשנות קצת את מרקמו, אבל לא להתקלקל.

מלח (צילום: skhoward, Istock)
מלח. מינרל טבעי | צילום: skhoward, Istock

עוד באוכל טוב:

מלח וסוכר
מלח הוא מינרל טבעי וסוכר עשוי מגבישים קטנטנים ושניהם לא יכולים להתקלקל. נכון, הם יכולים להתגבש או להפוך לגוש אחד קשה, אבל מבחינת הטעם והטיב – שום דבר לא קורה להם.

חומץ
לא כל סוגי החומץ יכולים להישמר בארון לנצח, אבל גם אלו שלא - יכולים להישמר בו למשך תקופות ארוכות מאוד. רמות החמיצות הגבוהות שבחומץ משמשות מעין חומר שימור עצמי, מה שגורם לו להיות טוב לשימוש למשך שנים ארוכות.

רוטב סויה וג'ינג'ר כבוש (צילום: istockphoto)
הסויה תחזיק לכם סגורה בארון, את הג'ינג'ר כדאי שתאכלו עכשיו | צילום: istockphoto



תמצית וניל
תמצית וניל אמיתית, כזאת שעשויה מווניל אמיתי (ולא מטעמים מסונתזים), יכולה להישמר בארון לתמיד. האמת, היא אפילו תשביח כמו יין טוב והטעם שלה ישתפר. למה? כי היא עשויה מווניל מושרה באלכוהול – חומר שימור מעולה.

רוטב סויה
בניגוד למאכלים האחרים ברשימה, רוטב סויה יכול להישמר לנצח רק כל עוד לא פתחתם את הבקבוק שלו. הרוטב עשוי מפולי סויה מותססים, מלח, קמח וסוכר, וכל עוד התערובת המלוחה הזאת אינה פוגשת אוויר צח, אתם מסודרים איתה לנצח.

והנה עוד כמה מוצרים שאם תשמרו עליהם היטב במכל סגור ובסביבה נטולת לחות, הם יישמרו למשך שנים ארוכות:
קורנפלור
אורז
אבקת חלב
סירופ תירס (בבקבוק חתום, בדומה לרוטב סויה)
קוביות ציר (בגלל כמות השומן הגבוהה שבהם)
אוכל משומר. נכון, הוא לא מחזיק לנצח, אבל הוא יכול להחזיק עד 30 שנה.

>> ועכשיו בואו לראות כמה קל להכין מסבחה